Χειροπέδες σε λαθροθήρα που πυροβόλησε εναντίον οικολόγων και διέφυγε (για λίγο) με τζετ-σκι

Must Read

Με… τζετ σκι διέφυγε για λίγο ένας λαθροθήρας, που πυροβόλησε εναντίον οικολόγων στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς, το οικοσύστημα που βρίσκεται στα όρια των νομών Ηλείας και Αχαΐας και προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ramsar!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 33χρονος δράστης, που τελικά συνελήφθη, επέβαινε σε τζετ σκι και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τεσσάρων μελών της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), που βρίσκονταν στη λιμνοθάλασσα του Προκόπου προσπαθώντας να καταγράψουν την επιδρομή λαθροκυνηγών.

Δείτε επίσης: Καρέ-καρέ η στιγμή που διαρρήκτης εισβάλλει σε κρεοπωλείο στον Κορυδαλλό (video)

Μετά τον πυροβολισμό, από τον οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος, ο 33χρονος διέφυγε με το τζετ σκι, για να συλληφθεί την επομένη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σε χωριό της περιοχής.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για παράνομη οπλοχρησία και παράνομη θήρα, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης που δέχθηκαν την επίθεση κλήθηκαν και έδωσαν εντός του Λιμεναρχείου Πάτρας τετράωρη κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, καθώς υπήρξε διαφωνία για το ποια υπηρεσία έπρεπε να επιληφθεί του
συμβάντος.

Μέλη της ΟΙΚΙΠΑ κατήγγειλαν ότι κάθε χειμώνα, σε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς, λαθροθήρες με κανό -και, τελευταία, ακόμη και με  τζετ σκι- σκορπούν αδιακρίτως τον θάνατο στα υδρόβια και τα μεταναστευτικά πουλιά, πολλά από τα οποία προωθούν στη συνέχεια σε ταβέρνες της Πάτρας και των περιχώρων ως εκλεκτούς κυνηγετικούς μεζέδες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This