10-7-2020

Σπείρα «αλκοολικών» έμπαινε σε σούπερ μάρκετ και έκλεβε ποτά

Σπείρα «χτυπούσε» σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με επικεφαλής έναν 67χρονο, ενώ τα μέλη της έμπαιναν στα καταστήματα, παριστάνοντας τους πελάτες και έκλεβαν κυρίως οινοπνευματώδη ποτά, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε, όταν τα μέλη της αποπειράθηκαν να κλέψουν δύο φιάλες οινοπνευματωδών ποτών από ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη των Γρεβενών, αλλά έγιναν αντιληπτοί από έναν υπάλληλο και τράπηκαν σε φυγή, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές

Άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθησαν σε κοντινές περιοχές ο 67χρονος και τρεις γυναίκες, ηλικίας 24, 34 και 43 χρόνων, ενώ αναζητούνται ένας 20χρονος και μία ανήλικη.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό διακινητή μεταναστών στην Καστοριά

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές, επτά τετελεσμένες και δύο απόπειρες, που διέπραξαν τα μέλη της σπείρας τους τελευταίους πέντε μήνες σε σούπερ μάρκετ των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Καβάλας και της Πέλλας.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, με κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και κλοπές κατά συναυτουργία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται και για άλλες παρόμοιες κλοπές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ