Παρασκευή 18/6/2021

Σκληρή συμμορία ανηλίκων στη Ν. Ιωνία λήστευε συνομηλίκους της

Άγρια συμμορία ανηλίκων, με μέλη της δύο 17χρονους, έναν 16χρονο και έναν 15χρονο, που κατηγορούνται ότι λήστευαν με ιδιαίτερη βία συνομηλίκους τους, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν με εντάλματα, προχθές το πρωί, στο Αιγάλεω και στη Νίκαια, ενώ ο τέταρτος, 17 ετών, που ήταν συνεργός τους αναζητείται. Σημειώνεται ότι στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και ακόμη δύο άτομα, κατηγορούμενα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος άλλων ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας και όχι μόνο.

Αρχικά εντόπιζαν τα θύματά τους, που ήταν κυρίως ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, οπότε επέστρεφαν στα σπίτια τους από εξωσχολικές δραστηριότητες, και είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας τα ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες και αμέσως μετά τα λήστευαν.

Χαρακτηριστικό στοιχείο, σύμφωνα με την Αστυνομία, της ιδιαίτερης σκληρότητας ήταν ότι σε μία περίπτωση χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο, με συνέπεια ο ανήλικος να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει οι δράστες.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της συμμορίας δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλεφώνων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών, αλλά αφαιρούσαν και τα ρούχα των θυμάτων τους. Έως τώρα η Αστυνομία έχει εξιχνιάσει εννέα ληστείες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή Ανηλίκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ