Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας Ρουμάνος που ξυλοκοπούσε και λήστευε ηλικιωμένους στην Αθήνα

Must Read

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ενός εκ των δύο κακοποιών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων στην Αθήνα!

Πρόκειται για τον Mustafa Cornel του Neagu και της Anica, ο οποίος γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1977 στη Ρουμανία. Ο 42χρονος συνελήφθη στις 19 Φεβρουαρίου στα Πατήσια, την ώρα που παρατηρούσε διερχόμενους πολίτες. Οταν οι αστυνομικοί τού έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν, προσπάθησε να διαφύγει, όμως έπειτα από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Δείτε επίσης: Χειροπέδες σε αλλοδαπό που διακινούσε πλαστά διαβατήρια

Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, σε συνεργασία με ακόμη ένα άτομο, που αναζητείται, είχε διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες σε Πατήσια, Αγιο Παντελεήμονα και Νέο Ηράκλειο. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι είχε συλληφθεί και άλλες δύο φορές στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική έχοντας εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Ο 42χρονος Ρουμάνος μαζί με τον συνεργό του την έστηναν πρωινές ή μεσημβρινές ώρες έξω από τους σταθμούς του ηλεκτρικού, από εκκλησίες ή στις λαϊκές και όταν έβλεπαν ασυνόδευτες ηλικιωμένες τις ακολουθούσαν ως τα σπίτια τους. Στη συνέχεια, όταν τα ανυποψίαστα θύματα ξεκλείδωναν την πόρτα και έμπαιναν στην είσοδο της πολυκατοικίας, ο ένας ή και οι δύο δράστες τις ακινητοποιούσαν και αφού τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα τούς αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Χαρακτηριστικό της βαναυσότητας που επεδείκνυαν στα θύματά τους ο 42χρονος Ρουμάνος και ο συνεργός του είναι ότι και στις τέσσερις περιπτώσεις ληστείας, που εξιχνιάστηκαν, χτύπησαν τα θύματά τους σε τέτοιον βαθμό, ώστε τούς προκάλεσαν κατάγματα και σοβαρές κακώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This