Παρασκευή 18/6/2021

Απατεώνας «βούτηξε» 20.920 ευρώ από επιχειρηματίες του Έβρου για δήθεν δωρεά στον Στρατό

Ακόμα και την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο έβαλαν στο ρεπερτόριό τους οι απατεώνες που σκαρφίζονται νέα κόλπα για να αξιοποιούν την επικαιρότητα και κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τρεις επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης, με πρόσχημα τη δήθεν προμήθεια… καυσίμων και στρατιωτικών ειδών για τις δυνάμεις στα σύνορα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προσπαθούν να εντοπίσουν τον πανούργο απατεώνα, που τηλεφώνησε στους τρεις επιχειρηματίες προσποιούμενος γνωστό γιατρό της πόλης και συνεργάτη του δημάρχου και κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 20.920 ευρώ για την υποτιθέμενη δωρεά στον Στρατό!

Δείτε επίσης: «Σάτυρος» παρακολουθούσε μαθήτριες σε σχολείο από το αυτοκίνητό του και αυνανιζόταν!

Ο απατεώνας προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που απαιτούνταν για την αγορά των προϊόντων, στέλνοντας ταυτόχρονα στους επιχειρηματίες, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, ανάλογες αποδείξεις τραπεζικών καταθέσεων, και τους ζήτησε να του επιστρέψουν τις υποτιθέμενες διαφορές με κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Μήνυση από τον δήμαρχο

Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης και ο πρόεδρος του οργανισμού του δήμου Πολυκοινωνικό Νίκος Ραπτόπουλος ενημέρωσαν τους αστυνομικούς για την απάτη και κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων. Παράλληλα, ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση ώστε να ενημερωθεί ο επαγγελματικός κόσμος της πόλης για τη θρασύτατη επιχείρηση απάτης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο έγιναν οι κλήσεις:

«Άγνωστος, προσποιούμενος ότι είναι ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού κ. Νίκος Ραπτόπουλος, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από πρατήρια καυσίμων της πόλης ως εκ παραδρομής καταβληθέντα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφερε. Σε άλλη περίπτωση επικοινώνησαν με επιχείρηση τροφοδοσίας προϊόντων “εκ μέρους” του δημάρχου από το κινητό 6944448724 και έδωσαν παραγγελία για προμήθεια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ