Tον απαγωγέα γιου δημοσιογράφου «τσάκωσαν» στην άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στου Ζωγράφου

Must Read

Στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών βρίσκεται ο Αλβανός κακοποιός που αναζητούσαν οι αρχές εδώ και έναν χρόνο, μετά την άγρια καταδίωξη στου Ζωγράφου την περασμένη Τετάρτη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Μάϊο του 2019 ένας 37χρονος σεσημασμένος Αλβανός με τον συνεργό του απήγαγε έναν έφηβο και στη συνέχεια λήστεψαν το σπίτι του στο Παγκράτι. Ήταν βράδυ Σαββάτου όταν ο 17χρονος γιος γνωστού δημοσιογράφου περπατούσε στην Πολυτεχνειούπολη. Οι δύο δράστες αφόπλισαν χτύπησαν και λήστεψαν το παιδί και αφού το έδεσαν σε ένα δέντρο, το ανάγκασαν να τους πει μου μένει. Αφού πήραν τα κλειδιά του σπιτιού του, μπήκαν στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, τρομοκράτησαν και λήστεψαν την οικογένεια και στη συνέχεια απέδρασαν. Φεύγοντας ενημέρωσαν τον συνεργό τους να αφήσει τον 17χρονο στο νεκροταφείο του Βύρωνα για να μην καταφέρει να φτάσει άμεσα σπίτι του.

Οι έρευνες των αρχών και η καταδίωξη στου Ζωγράφου

Μετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρους του 37χρονου, ενός 28χρονου συνεργού, και άλλων δύο, όλοι εκ των οποίων αλβανικής καταγωγής. 

Όλο αυτό το διάστημα οι έρευνες για τον εντοπισμό τους αποδεικνύονταν άκαρπες έως το απόγευμα της περασμένης Τρίτης όπου η Ασφάλεια Αττικής εντόπισε τον 37χρονο Αλβανό με κλεμμένο όχημα και πλαστές πινακίδες στην περιοχή της Πολυτεχνειούπολης.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη μέχρι την κεντρική πύλη της Πολυτεχνειούπολης  όπου οι αστρονομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα του δράστη, όμως μέχρι να βγουν από το όχημά τους, ο κακοποιός πάτησε γκάζι και προσπάθησε να παρασύρει τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της Ασφάλειας πυροβόλησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του και έτσι κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος Αλβανός έμενε με τον συνεργό του στην παλιά φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου κάνοντας διακίνηση ναρκωτικών στους χώρους του Πανεπιστημίου και κλέβοντας επιστημονικό εξοπλισμό από γραφεία καθηγητών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι δυο δράστες:

• την 27-02-2020, διέρρηξαν εργαστήριο και 11 γραφεία καθηγητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας περίπου 164.000 ευρώ,
• την 01-03-2020, διέρρηξαν 14 θύρες γραφείων καθηγητών και αποθηκών της Σχολής Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
• την 01-03-2020, διέρρηξαν 9 εργαστήρια της Σχολής Φυσικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 15.900 ευρώ,
• την 03-03-2020, διέρρηξαν 5 θύρες γραφείων της Σχολής Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
• την 06-03-2020, διέρρηξαν 3 εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εργαστήριο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 22.950 ευρώ,
• την 25-03-2020, διέρρηξαν γραφείο καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 14.550 ευρώ και
• το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-04-2020, παραβίασαν 9 θύρες εργαστηρίων της Σχολής Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This