Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «σήκωνε» Smartάκια στην Αττική

Must Read

Με ταυτόχρονη επιχείρηση ευρείας έκτασης σε Καλλιθέα, Άνω Λιόσια και Αχαρνές, οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν τη σπείρα που «σήκωνε» συστηματικά αυτοκίνητα τύπου Smart από την περιοχή της Αττικής. Συνολικά, στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αμαρουσίου και των συναδέλφων τους από τα τμήματα Κηφισιάς και Θηβών, της ΟΠΚΕ που είχαν μαζί τους εκπαιδευμένους σκύλους της μονάδας Κ-9, έπεσαν πέντε άνδρες και δύο γυναίκες που είχαν κλέψει τουλάχιστον 28 αυτοκίνητα.

Οι κακοποιοί της σπείρας δρούσαν άκρως οργανωμένα και επαγγελματικά. Χρησιμοποιούσαν ένα πολυτελές όχημα που είχαν νοικιάσει και έκαναν αναγνωριστικές διαδρομές στη βορειοανατολική Αττική, προκειμένου να εντοπίζουν Smart. Ακολούθως, οι «τεχνίτες» της σπείρας, με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είχαν προμηθευτεί και «έπαιζαν» στα δάχτυλα, άνοιγαν τα οχήματα και τα έπαιρναν, ενώ κάποιος συνεργός τους εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» στην περιοχή.

Οι δράστες μετέφεραν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις Αχαρνές, όπου τα εγκατέλειπαν για μερικές μέρες μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν είναι εξοπλισμένα με GPS. Επόμενο στάδιο ήταν η αποσυναρμολόγηση μέσα σε ένα αυτοσχέδιο συνεργείο, προκειμένου να πουληθούν ολόκληρα ή τα ανταλλακτικά τους μέσω ενός μέλους της σπείρας που είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις στην αγορά των κλεμμένων.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντόπισαν, μεταξύ άλλων, οκτώ αυτοκίνητα, έναν κινητήρα, κλειδιά και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και ανταλλακτικών, ενώ κατέσχεσαν ένα πιστόλι κρότου, 95.055 ευρώ μέσα σε κρύπτη και 12 δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης, κατασχέθηκε το πολυτελές όχημα των κακοποιών που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι στη σπείρα συμμετείχαν και άλλα άτομα που διαφεύγουν τη σύλληψη για την ώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This