Αμετανόητος ο «Τζόνι»! Τον «τσάκωσαν» στον Άλιμο για διακίνηση ναρκωτικών

Must Read

Ξανά στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών έπεσε ο Ελληνοαμερικανός «εγκέφαλος» της συμμορίας Locos C, που δρούσε στη Χίο διακινώντας κοκαΐνη και χασίς στα πρότυπα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής και εξαρθρώθηκε τα Χριστούγεννα του 2011.

Ο Ι.Κ. ή «Τζόνι», όπως ήταν γνωστός στο νησί, είχε καταδικαστεί τον Μάιο του 2013 με απόφαση του δικαστηρίου σε φυλάκιση 20 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, και αποφυλακίστηκε σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2015. Ωστόσο, δεν κατάφερε να μείνει μακριά από τις συμμορίες και τα ναρκωτικά.

Ο 40χρονος -πλέον- «Τζόνι» εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών και, έπειτα από παρακολούθηση, συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα μέσα στο αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Καλαμακίου, στον Άλιμο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν σε ραντεβού για διακίνηση ναρκωτικών και στην κατοχή του αλλά και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Καταγγελίες από γονείς

Για να φτάσουν οι Αρχές της Χίου στην εξάρθρωση της συμμορίας των Locos C, είχαν προηγηθεί καταγγελίες γονέων ότι τα παιδιά τους είχαν μπλέξει με χρήση ναρκωτικών από παρέα νεαρών που σύχναζαν στο πάρκο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μέλη της Locos C είχαν ήδη ταυτοποιηθεί έναν χρόνο πριν αρχίσει η αστυνομική έρευνα, για συμμετοχή σε βίαιες συμπλοκές και ξυλοδαρμούς στην παραλία του νησιού.

Έπειτα από δύο μήνες ερευνών και τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε συλλήψεις 34 μελών, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι. Οι περισσότεροι έχουν παραπεμφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.
Όπως είχε καταθέσει ο ίδιος ο Ι.Κ. ή «Τζόνι», είχε γεννηθεί στο Σικάγο και η μητέρα του τον έστειλε σε συγγενείς της στη Χίο όταν ήταν 15 χρόνων για να τον απομακρύνει από συμμορίες της αμερικανικής πόλης και τη χρήση ναρκωτικών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This