Μήπως οι δήμοι δίνουν επιπλέον χώρο στα καφέ με το… ζόρι; «Παράδειγμα προς αποφυγήν» ο δήμος Νέας Σμύρνης

Must Read

Ο χώρος της εστίασης και του τουρισμού είναι δύο από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία και αποτελούν μέρος της «βαριάς» βιομηχανίας της χώρας.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει εστιάσει τις προσπάθειες της στην στήριξη –μεταξύ άλλων- των δύο αυτών κλάδων με μέτρα όπως την μείωση του ΦΠΑ, την «χρηματοδότηση» και την διατήρηση των θέσεων εργασίας και ειδικά για την εστίαση την παραχώρηση ελεύθερων χώρων δωρεάν ώστε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα λόγω του ότι τα μέτρα προστασίας επιβάλλει την δραματική μείωση των καθήμενων πελατών.

Έλα όμως που από ότι φαίνεται δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι τόσο πρόθυμοι να στηρίξουν αυτόν τον ευαίσθητο κλάδο από τον οποίο σημειωτέον προέρχεται ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του δήμου τους.

Και ναι μεν πειθαρχούν (γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς) αλλά βάζουν εμπόδια που καθιστούν ακόμα δυσκολότερη την λειτουργία των καφέ!

Ένας από αυτούς είναι ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Το ξεκίνημα έγινε όταν απαγορεύτηκε το κάπνισμα. Τότε ο δήμαρχος είχε απαγορεύσει το κάπνισμα σε απολύτως ανοιχτό (δημοτικό) χώρο της πασίγνωστης πλατείας της Νέας Σμύρνης, όπου οι καταστηματάρχες είχαν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα. Και παρά τις εκκλήσεις των επιχειρηματιών οι οποίοι είχαν υποστεί το πρώτο πλήγμα (η σχέση του Έλληνα με τον καφέ και το τσιγάρο είναι γνωστή σε όλον τον πλανήτη) ήταν ανένδοτος χωρίς να δώσει έστω και μία πειστική εξήγηση.

Η έλευση του κορωνοϊού ήρθε να αποτελειώσει όλα αυτά τα μαγαζιά… Και μετά από 2 μήνες «λουκέτο» ήρθε η στιγμή τα μαγαζιά αυτά να ανοίξουν!

Ο δήμος Νέας Σμύρνης, όπως και όλοι οι δήμοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους και υπακούοντας στις εντολές του κράτους παραχώρησε δωρεάν χώρους ώστε τα μαγαζιά να βάλουν τραπέζια για να κερδίσουν έστω και ελάχιστους από τους πολλούς χαμένους πελάτες.

Ο κύριος Τζουλάκης πειθαρχώντας και εκείνος έδωσε κάποιους χώρους πάνω στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με μια λεπτομέρεια όμως: Δεν επέτρεψε σε κανένα μαγαζί να βάλει γύρω από αυτά τα επιπλέον τραπέζια… ομπρέλα!

Εμβρόντητοι οι καταστηματάρχες εξήγησαν στον δήμαρχο ότι αυτό είναι αδύνατον. Αφενός διότι πιθανότατα στους χώρους αυτούς υπάρχουν δέντρα (στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν πεύκα) και είναι τουλάχιστον υγειονομικά κακό να πέφτουν πευκοβελόνες, κουκουνάρια, ακόμα και έντομα στα προϊόντα των πελατών και αφετέρου το καλοκαίρι με ήλιο και 40 βαθμούς θερμοκρασία είναι αδύνατον να σταθεί πελάτης παραπάνω από 10 λεπτά!

Και για μία ακόμα φορά ο κύριος Τζουλάκης, ξεπερνώντας τον εαυτό του ήταν ανένδοτος με την γελοία δικαιολογία ότι «αν μπουν ομπρέλες, θα υπάρχει η αίσθηση της μονιμότητας»!

Τελικά είναι απροθυμία, ή απλά αδιαφορία; Διότι το να βάλει κάποιος επαγγελματίας μια μη σταθερή ομπρέλα ακόμα και ένα 5χρονο παιδί μπορεί να καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέση με την… μονιμότητα!

Γιατί άραγε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης δεν μπορεί –ή, ακόμα χειρότερα, δεν θέλει- να καταλάβει;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This