«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» θα πουν… πολύ λιγότεροι τουρίστες φέτος – Απανωτές οι ακυρώσεις για τον Ιούνιο!

Must Read

Το πιο δύσκολο καλοκαίρι της τελευταίας… πεντηκονταετίας θα περάσει η Χαλκιδική, καθώς ο κορωνοϊός έχει «φρενάρει» πολλούς από το να αποφασίσουν να απολαύσουν (και) φέτος τις ομορφιές της!

Απώλειες έχουν αρχίσει να μετρούν ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στη Χαλκιδική, ακόμη και αυτοί που διατηρούν ακίνητα σε πιο «καυτά» σημεία, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές για την καλοκαιρινή περίοδο είναι σχεδόν… εξαφανισμένοι!

Εξαιτίας του «ομιχλώδους» τοπίου που επικρατούσε μέχρι πρότινος για τον κλάδο του τουρισμού, όσες κρατήσεις είχαν προγραμματιστεί για τον μήνα Ιούνιο έχουν πλέον ακυρωθεί, κάτι που προκαλεί και ακύρωση προσλήψεων από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των εξοχικών κατοικιών, για να προσελκύσουν πελάτες από την ελληνική αγορά, ρίχνουν τις τιμές ακόμη και κατά 30%, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι δυνάμει επισκέπτες της Χαλκιδικής δεν έχουν δελεαστεί!

Τελευταία ελπίδα οι Βαλκάνιοι τον Ιούλιο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης, η περίπτωση εξοχικών κατοικιών στην περιοχή Σάνη, στην Κασσάνδρα, οι οποίες διατίθενται προς 150 έως 200 ευρώ και ενώ ήταν νοικιασμένες σε τουρίστες από το εξωτερικό για τον Ιούνιο, τελικά οι κρατήσεις ακυρώθηκαν. Οι Βαλκάνιοι όμως, οι οποίοι έχουν κάνει κρατήσεις στην περιοχή για τον Ιούλιο, δεν έχουν προβεί -μέχρι στιγμής- σε ακύρωσή τους, δίνοντας ελπίδες στους ιδιοκτήτες!

Στα μελανά σημεία του καλοκαιριού εντάσσεται και το γεγονός ότι πολλές βίλες προς ενοικίαση στη Χαλκιδική βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα στα αζήτητα, ενώ έχουν πέσει κατακόρυφα οι τιμές στην ενοικίασή τους και, φυσικά, είναι ανύπαρκτο το ενδιαφέρον για Airbnb, οι ιδιοκτήτες των οποίων, όπως φαίνεται, θα περάσουν επίσης δύσκολο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This