5-7-2020

Δικηγόρος Βασίλη Δημάκη: «Απείλησα με εξώδικα για να μου δοθεί η ευκαιρία να βγω στην ΕΡΤ» (video)

O δικηγόρος του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη,μίλησε στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ1 με τη Μάριον Μιχελιδάκη κι προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που παρουσίασε η δημόσια ραδιοτηλεόραση την υπόθεση του εντολέα του.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε λόγο για ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ενώ, ενώ το θέμα παρουσιάστηκε μονόπλευρα μόνο με την εκδοχή του υπουργείου, όπως αναφέρει. Ο δικηγόρος αρνείται ο Βασίλης Δημάκης είχε βαρύ οπλισμό και καλάσνικοφ στις ληστείες που έκανε κάνοντας λόγο για δημοσιογραφικούς κιτρινισμούς, ενώ τόνισε ότι η κρατική τηλεόραση δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του κρατούμενου και κατάφερε να το κερδίσει αφού κάλεσε τον διευθυντή και απείλησε με εξώδικα και δικαστήρια.

«Προκειμένου να είμαι εγώ εδώ σήμερα, απείλησα να στείλω εξώδικο. Μίλησα με τον διευθυντή της ΕΡΤ και μόνο επειδή απείλησα να προσφύγω στα ποινικά και τα αστικά δικαστήρια δίδεται αυτή τη στιγμή, πρώτη φορά, 40 μέρες δίνει τη συγκεκριμένη μάχη ο κρατούμενος, η ευκαιρία στην ΕΡΤ να πω την ιστορία του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπαγιάννης.

Μάλιστα, έδωσε ως παράδειγμα το σχόλιο του πατέρα του, επίσης δικηγόρου, ότι «βλέποντας το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μου ξύπνησαν μνήμες χούντας, ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ».

Να σημειωθεί ότι, το αίτημα του Βασίλη Δημάκη για μεταφορά του από το υπόγειο των γυναικείων φυλακών στην δικαστική Κορυδαλλού Ι, έγινε δεκτό σήμερα, όπως ανακοίνωσε η ενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ