ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΤο Ιράν χτυπά αλύπητα το Ισραήλ - Αντίποινα για την επίθεση στη Βηρυτό

Το Ιράν χτυπά αλύπητα το Ισραήλ – Αντίποινα για την επίθεση στη Βηρυτό

«Κοιτάξτε τον ουρανό απόψε» είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου

Η Μέση Ανατολή φλέγεται εκ νέου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως «απάντηση» στα σημερινά ισραηλινά πλήγματα κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Σειρήνες ηχούν σε όλο το βόρειο Ισραήλ μετά από εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων, με τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου της χώρας να επιβεβαιώνει τις ειδοποιήσεις, καθώς στη Χάιφα αναφέρθηκαν βίαιες εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς τη Χάιφα, με τους πολίτες να καλούνται να μεταβούν σε καταφύγια και προστατευμένους χώρους.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι έχει ενεργοποιήσει τα συστήματα αεράμυνας για την αναχαίτιση των εισερχόμενων πυραύλων, κατά την πρώτη αυτή μεγάλης κλίμακας ιρανική επίθεση μετά την -έτσι κι αλλιώς εύθραυστη- εκεχειρία που είχε τεθεί σε ισχύ από τις 8 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δήλωσε σε ανάρτησή του στο X πως «απόψε η Τεχεράνη πρέπει να καεί!», την ώρα που η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αύριο, Δευτέρα 8/6, τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά.

«Έπειτα από εκτίμηση της κατάστασης, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Παιδείας και της Διοίκησης του Εσωτερικού Μετώπου.

Το Ιράν, που έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως είναι αποφασισμένο ακόμη και να διακόψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο οι Ισραηλινοί χτυπούν το Λίβανο, αδιαφορώντας για την εκεχειρία, είχε ανακοινώσει σήμερα πως ετοιμάζεται για αντίποινα σε βάρος του Ισραήλ.

«Θα απαντήσουμε με αποφασιστικό και οδυνηρό τρόπο στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος στην Νταχίγια. Πρέπει να συνετιστεί αυτό το λυσσασμένο σκυλί και να επιστρέψει στη θέση του. Απόψε, κοιτάξτε τον ουρανό των κατεχόμενων εδαφών», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν σήμερα, Κυριακή 7/6, κτίρια διοίκησης «τρομοκρατών» στη συνοικία Νταχίγια, στα νότια προάστια της Βηρυτού, η οποία θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Όπως ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και ο υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, το εν λόγω πλήγμα ήρθε ως «απάντηση» στα πυρά της οργάνωσης κατά ισραηλινών εδαφών.

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης