- Ανταπόκριση του Newsbreak από τις ΗΠΑ
Ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, συμπρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου και μία από τις κορυφαίες φωνές στο Κογκρέσο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας, συμμετείχε αυτή την εβδομάδα ως κεντρικός ομιλητής στην 30ή Ετήσια Στρογγυλή Τράπεζα για την Κυβέρνηση που διοργάνωσε το The Economist στην Ελλάδα. Το διεθνώς αναγνωρισμένο φόρουμ συγκεντρώνει κυβερνητικούς αξιωματούχους, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, στελέχη επιχειρήσεων και ηγέτες σκέψης από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τις πιο πιεστικές γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του, ο βουλευτής Μπιλιράκης τόνισε τη διαρκή στρατηγική συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, τονίζοντας τις κοινές δημοκρατικές αξίες που έχουν ενώσει τα δύο έθνη εδώ και γενιές. Συζήτησε τη σημασία της ενίσχυσης της διατλαντικής συνεργασίας, της ενίσχυσης της περιφερειακής ασφάλειας και της ενεργειακής ανθεκτικότητας, της επέκτασης των οικονομικών ευκαιριών και της προώθησης της σταθερότητας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.
«Η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη», δήλωσε ο Μπιλιράκης. «Ως δύο έθνη που θεμελιώθηκαν στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έχουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις, δημιουργώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, καινοτομία και ασφάλεια. Η συνεργασία μας χρησιμεύει ως ακρογωνιαίος λίθος για τη σταθερότητα σε έναν ολοένα και πιο περίπλοκο κόσμο».
Ο Μπιλιράκης υπογράμμισε επίσης τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως έμπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και περιφερειακός ηγέτης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεχιζόμενης συνεργασίας στην άμυνα, το εμπόριο, την ενεργειακή διαφοροποίηση και τις αναδυόμενες τεχνολογίες.
Ο βουλευτής Μπιλιράκης έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό ως ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές του Κογκρέσου για τη σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Κογκρέσο, έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχει επίσης εργαστεί για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.
Πηγή φωτογραφίας: greekreporter.com







