Πως θα μειώσετε την ταλαιπωρία και τι γίνεται με τους δρόμους που αλλάζουν κατεύθυνση

Must Read

Τα έργα στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο το «Μεγάλο Περιπάτου» και της αναμόρφωσης του κέντρου της Αθήνας μπορεί να πέρασαν μέχρι τώρα σχεδόν… αναίμακτα για τους οδηγούς, ωστόσο, η κατάσταση στην Πανεπιστημίου παραμένει ασφυκτική.

Η ενημέρωση των οδηγών δεν είναι ακόμη σε καλό επίπεδο, όσον αφορά τις εργασίες και το νέο καθεστώς διάσχισης του κέντρου με ΙΧ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα μποτιλιαρίσματος.

Το επόμενο βήμα στις εργασίες, είναι η εφαρμογή των αντιδρομήσεων (αλλαγή κατεύθυνσης) στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, χώρος ο οποίος θα αποδοθεί στα ταξί, ενώ οι παρεμβάσεις σε αυτή την περιοχή θα ολοκληρωθούν με την αντιδρόμηση του τελευταίου κομματιού της Κολοκοτρώνη, από τη Σταδίου έως τη Βουλής.

Για όσους θέλουν να διασχίσουν το κέντρο της Αθήνας με ΙΧ και για να αποφύγουν όσο το δυνατόν την ταλαιπωρία, οι εναλλακτικές διαδρομές που προτείνει ο Δήμος Αθηναίων από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη είναι:

  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρόης
  • Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Μέσα μαζικής μεταφοράς (παρότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη οι νέες λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας τους), περπάτημα και ποδήλατο, παραμένουν οι πρώτες επιλογές αντί της χρήσης ΙΧ, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 14:00-16:00 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This