Γεραπετρίτης: Νέα «μέτρα» με οικονομική στήριξη από την Ευρώπη!

Must Read

Την στιγμή που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι τα «νέα μέτρα» που έχει λάβει για τις επιχειρήσεις είναι αμελητέα μπροστά στην καταστροφή που έχουν υποστεί από την πανδημία, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε κι άλλα «νέα μέτρα», επιβεβαιώνοντας τις ανεπαρκείς αποφάσεις που έχουν ληφθεί εν γένει αναφορικά με τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Μάλιστα ο Γ. Γεραπετρίτης έβαλε και έναν «αστερίσκο», σημειώνοντας ότι νέα «νέα μέτρα» εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική στήριξη που θα ληφθεί από την Ευρώπη.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό προϋποθέτει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία, στο πλαίσιο της συνόδου της επόμενης εβδομάδας, κάτι το οποίο δεν είναι και απολύτως σίγουρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε την προσπάθεια του πρωθυπουργού, ο οποίος «στην Ε.Ε. έχει πολύ ισχυρό λόγο και πολιτικό κεφάλαιο, να καταστήσει δυνατό, βάσει των όρων που θα τεθούν, ένα μέρος να διατεθεί στην πραγματική οικονομία μέσω φοροελαφρύνσεων και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση της έκθεσης της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων, της οποίας προΐσταται ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, «για το πώς θα πρέπει να υπάρξει η διαχείριση του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας σε ένα πιο ορθολογικό μοντέλο, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, της εργασίας και της οικονομίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This