Το διπλό πισώπλατο μαχαίρωμα της Βρετανίας στην Ελλάδα σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές

Must Read

Για να μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας υπήρξε μόνη της απέναντι στην Τουρκία σε κρίσιμες για τον Ελληνισμό στιγμές. Η σημερινή κατάσταση με τη διεθνή κοινότητα να σιωπά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, δεν είναι ξαφνική. Έχει ιστορικές ρίζες και οι Βρετανοί είναι μεγάλο μέρος τους…

Είναι αυτοί που εξαιτίας τους δεν εφαρμόστηκε η Συνθήκη των Σεβρών και οδηγηθήκαμε στην Μικρασιατική Καταστροφή χωρίς καμία στήριξη δική τους.

Θυμίζουμε ότι μαζί με τις άλλες Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής οι Άγγλοι πίεσαν (απείλησαν) την Ελλάδα μέσω του Λόυντ Τζόρτζ στις 12.03.1921 στο Λονδίνο, ότι για να ισχύσει η Συνθήκη των Σεβρών που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 1920, θα έπρεπε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να νικήσουμε κιόλας!

Και να μην ξεχνάμε ότι οι Βρετανοί (μεταξύ άλλων), ευθύνονται για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ως εκδίκηση επειδή οι Έλληνες της Κύπρου ήθελαν την ανεξαρτησία τους και την ένωση με την Ελλάδα.

Νωρίτερα, η Αγγλία είχε αρνηθεί την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έπειτα από το σχετικό δημοψήφισμα του 1950, ενώ την δεκαετία του 1950 τα αγγλικά στρατεύματα στην Κύπρο διεξήγαγαν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της ΕΟΚΑ,  η οποία επιζητούσε ανεξαρτησία και ένωση με την Ελλάδα.

Η Μεγάλη Βρετανία τήρησε ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου- Αυγούστου του 1974, αρνούμενη να παρέμβει, με τα γνωστά αποτελέσματα…

Όπως λέει ο λαός όμως, «όλα εδώ πληρώνονται» και η σημερινή κατάντια της Βρετανίας ίσως σχετίζεται με το… κάρμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This