Αποσυμφόρηση; Ο εξωφρενικός αριθμός των 175 προσφύγων αναχώρησε για Γερμανία

Must Read

Άνθρακας αποδείχθηκε για τους νησιώτες ο… θησαυρός της κυβερνητικής δέσμευσης για αποσυμφόρηση, καθώς οι επιστροφές των χιλιάδων αλλοδαπών που διαβιούν στη χώρα μας γίνονται -κυριολεκτικά- με το σταγονόμετρο.

Ενδεικτικά, την Πέμπτη αναχώρησαν για τη Γερμανία μόλις 175 αιτούντες άσυλο, ανάμεσά τους ασυνόδευτοι ανήλικοι και οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος προφανώς δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, έκανε λόγο για… «συνεχή και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών»! Όπως είπε, το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να αποχωρήσουν για τις πατρίδες τους ακόμα 5.000 αλλοδαποί, οι οποίοι μάλιστα θα λάβουν και οικονομικό βοήθημα ύψους 2.000 ευρώ έκαστος!

Ωστόσο το πρόβλημα στα νησιά και ειδικότερα στη Λέσβο, που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης την τελευταία πενταετία, θα συνεχίσει να είναι έντονο. Κι αυτό διότι μόνο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας φιλοξενούνται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι σε συνθήκες που ευνοούν τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Συνεπώς, η πολυεξαγγελθείσα αποσυμφόρηση απαιτεί πιο δραστικές λύσεις και όχι αποχωρήσεις ελάχιστων ανθρώπων, οι οποίες μάλιστα πλασάρονται ως επιτυχία της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This