Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

«Τρυφερή» διάσωση για πληγωμένο ζαρκαδάκι στα Τζουμέρκα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Βαριά τραυματισμένο εντοπίστηκε ένα νεαρό ζαρκάδι το μεσημέρι της Τρίτης από δύο επισκέπτες που έκαναν πεζοπορία σε δασική περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή Κηπίνας, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Το ζώο έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να ενημερώσουν τον δήμο, η κινητοποίηση του οποίου ήταν άμεση.

Σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και με το δασαρχείο Ιωαννίνων, φορείς του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων μετέφεραν το πληγωμένο ζώο στα Ιωάννινα, όπου το ανέλαβε η κτηνίατρος Λευκοθέα Μήτση, η οποία το περιέθαλψε με ιδιαίτερη προσοχή.

Οπως προκύπτει από την κτηνιατρική εξέταση, τα τραύματα του ζώου έγιναν πιθανότατα κατά τη διάρκεια «πάλης» με άλλο ζαρκάδι.

Η κτηνίατρος κατάφερε να φροντίσει τις πληγές του και στη συνέχεια το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στον κλωβό του δασαρχείου Ιωαννίνων, όπου θα παραμείνει έως ότου αναρρώσει πλήρως και σταθεί ικανό να απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ