Δευτέρα 21/6/2021

Με μαθητές σε κοντέινερ είναι έτοιμη η Ελλάδα για τη νέα σχολική χρονιά;

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου θα αναγκαστούν να στεγαστούν για το μάθημα των εργαστηρίων τους, σε… κοντέινερ εμπορευμάτων μέχρι να λυθεί (αν λυθεί) το στεγαστικό τους πρόβλημα που προέκυψε… πέρυσι, μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης σε ανακοίνωσή του:

«Αυτό είναι το όραμα της Δημοτικής αρχής της Κισάμου και του προέδρου της Δευτεροβαθμιας σχολικής επιτροπής για τα παιδιά μας. Σε κοντέινερ καραβιού θα στεγαστούν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ. Αν τα συγκεκριμένα έχουν τις ίδιες πιστοποιήσεις με τις προκάτ αίθουσες που έστειλε το υπουργείο να τις δώσουν δημόσια. Μάνο ντροπή θα έπρεπε να νιώθουν αυτοί που παίρνουν έστω και προσωρινά τέτοιες αποφάσεις για τους μαθητές των σχολείων.

Αν ο δήμος με τους τρεις μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης δεν έχει κονδύλια για την επίλυση των έκτακτων κτιριακών προβλημάτων ας ρωτήσει άλλους δήμους που με μικρότερους πόρους δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον στην νέα γενιά.

Περιμένουμε από τον Αντιδημαρχο Παιδειας Γιώργο Χαχλάκη να παρέμβει. Η απόφαση του Προέδρου της Δευτεροβαθμιας σχολικής επιτροπής και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ ειναι σε παντελώς λάθος κατεύθυνση».

πηγή: zarpanews.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ