Στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα θέλει να φέρει όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα από τα νησιά και τον Έβρο ο Μπακογιάννης

Must Read

Ένα «επείγον αίτημα» του Υπουργείου Μετανάστευσης για μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, εστάλη προς τον Δήμο Αθηναίων, με τον Κώστα Μπακογιάννη να συμφωνεί και να ζητά έγκριση από το ΔΣ, του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την παραχώρηση χώρων των παιδικών κατασκηνώσεων μέχρι την 1/3/2021!

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου, το αίτημα αφορά 342 ασυνόδευτα ανήλικα που αυτή τη στιγμή διαμένουν στα ΚΥΤ στα νησιά Σάμος, Χίος, Κως και Λέρος και στο Φυλάκιο Έβρου.

«Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης όπως αυτή αποτυπώνεται στο επισυναπτόμενο μνημόνιο συνεργασίας προτίθεται να συμβάλλει μετά μέσα και τις υποδομές που διαθέτει στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Η συμβολή του Δήμου Αθηναίων συνίσταται στην παραχώρηση των παιδικών εξοχών με τους όρους όπως αυτοί περιγράφονται στο συνημμένο μνημόνιο συνεργασίας από την υπογραφή του μέχρι και 01/013/2021», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην κοινοποίηση του αιτήματος για έγκριση ο Κώστας Μπακογιάννης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Έτσι, ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει στη φιλοξενία περίπου 200 ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, ο ΔΟΜ θα αναλάβει όλες τις δαπάνες και τις επισκευές που θα απαιτηθούν. Τα προσφυγόπουλα που θα προέρχονται από τα Κέντρα Υποδοχής θα παραμείνουν στις κατασκηνώσεις μέχρι 1 Μαρτίου.

Το έγγραφο του Υπουργείου Μετανάστευσης:

ΑΡ.ΠΡ.366-11.9.20 Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη και το αίτημα έγκρισης:

Γραφείο Δημάρχου αίτημα έγκρισης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This