Αναβλήθηκε η δίκη του «σάτυρου» καθηγητή Γυναικολογίας που βρίσκεται στο στόχαστρο φεμινιστικών οργανώσεων

Must Read

Σε κλοιό μελών φεμινιστικών οργανώσεων βρέθηκε την Τετάρτη το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου επρόκειτο να δικαστεί για ασέλγεια κατά συρροήν, καθηγητής Γυναικολογίας, ύστερα από καταγγελία στην οποία προχώρησαν τρεις φοιτήτριές του!

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε, καθώς ο κατηγορούμενος απουσίαζε.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής τις προέτρεπε να επισκεφθούν το εξωτερικό ιατρείο του για δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο, στο πλαίσιο της «συναδελφικής αλληλεγγύης». Ωστόσο, η… εξέταση περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ολοκληρωτική αφαίρεση των ρούχων (χωρίς παροχή ρόμπας ή κάποιου άλλου καλύμματος) και αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση χωρίς γάντια!

Για αρκετό καιρό, όσα έκανε ο καθηγητής παρέμεναν ένα «καλά κρυμμένο μυστικό» μεταξύ των φοιτητριών τού τμήματος, οι οποίες ήταν υποχρεωμένες να παρακολουθούν τις διαλέξεις του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Σύμφωνα με τις τρεις φοιτήτριες που έκαναν την καταγγελία, το φθινόπωρο του 2018 δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και κλήθηκαν να καταθέσουν με αφορμή μια ανώνυμη καταγγελία που, μεταξύ άλλων, κατηγορούσε τον συγκεκριμένο γιατρό για πράξεις ασέλγειας.

Ηχηρό «παρών»

Την Τετάρτη, με αφορμή την έναρξη της δίκης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ηχηρό «παρών» έδωσαν φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες, όπως οι «Καμιά Ανοχή» και «Συνέλευση 8 Μάρτη», που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στις φοιτήτριες, με το κεντρικό πανό να αναγράφει το σύνθημα «Καμία μόνη ενάντια στο σύστημα που γεννά τον σεξισμό και την εκμετάλλευση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This