Κοινοβουλευτικός έλεγχος για το κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων βοσκοτόπων

Οι αγρότες αδυνατούν να καλλιεργήσουν έχοντας σημαντική απώλεια χρημάτων, λόγω μη καταβολής της ενίσχυσης

Must Read

Με στόχο την εξασφάλιση επιδοτήσεων για βοσκοτόπια έγινε «το μεγάλο πάρτι» στη Χαλκιδική. Το θέμα αφορά έρευνα και κοινοβουλευτικό έλεγχο που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τις καταγγελίες για τη δράση κυκλωμάτων που νέμονταν επιδοτήσεις για βοσκοτόπια.

Μάλιστα, κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν αναλυτικά στοιχεία για τις παρατυπίες, αλλά και πλήρη ενημέρωση για τις κατανομές βοσκοτόπων και επιδοτήσεων. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Απόστολου Πάνα, που έκανε λόγο για τον κίνδυνο να μείνουν εκτός της νέας ΚΑΠ σημαντικά μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων, καθώς επίσης και για την ανησυχία των παραγωγών για την κατανομή των δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα.

Επισημάνθηκε ότι μένουν εκτός της νέας ΚΑΠ σημαντικές εκτάσεις βοσκοτόπων, κάτι που προκαλεί τεράστια προβλήματα στους κτηνοτρόφους και στις ενισχύσεις που καταβάλλονται σε αυτούς. Ο βουλευτής ζήτησε να προσδιοριστούν οι επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων για τα έτη 2018, 2019 και 2020, καθώς και ο τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει ενσωμάτωση των στρεμμάτων που έχουν εξαιρεθεί.

«Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί άμεσα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν τα βοσκοτόπια και την κατανομή του εθνικού αποθέματος, καθώς οι αγρότες και ιδίως οι νέοι αδυνατούν να καλλιεργήσουν, έχοντας σημαντική απώλεια χρημάτων, λόγω μη καταβολής της ενίσχυσης. Είναι σημαντικό όλες οι ενέργειες να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια προς όφελος των αγροτών» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This