Προειδοποίηση για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χιόνια! Ο Οκτώβριος θα φύγει… αγριεμένος

Τι αναμένουμε το διήμερο Τετάρτη–Πέμπτη (28-29/10), πότε.... εισβάλει για τα καλά το κρύο

Must Read

Άμα κάναμε παρέλαση, θα λέγαμε… παρέλαση με κακοκαιρία την 28η Οκτωβρίου, αλλά μιας και φέτος δεν έχει παρελάσεις λόγω κορωνοϊού, θα μείνουμε με την κακοκαιρία. Και σφοδρή μάλιστα, αν κρίνουμε από τις προβλέψεις του μετεωρολόγου του OPEN TV Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη για το διήμερο Τετάρτη–Πέμπτη (28-29/10) τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι και έντονους κεραυνούς, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και τα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα από τα 1800 με 2000 μέτρα κατά μέσο όρο).

Και αυτό γιατί ένα βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας (ύφεση) αναμένεται να οργανωθεί στην κεντρική Ευρώπη και διασχίζοντας την Ιταλία θα επηρεάσει  και τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN στην ανάρτησή του, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ προς το μεσημέρι – απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα οπότε και θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα κακοκαιρίας μιας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Δεν αποκλείεται ο σχηματισμός υδροστρόβιλων ή ανεμοστρόβιλων με έμφαση το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όσον αφορά την Αττική το πέρασμα θα είναι… εξπρές, αλλά σφοδρό, μιας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κοντά στο μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ μέσα τη νύχτα προς την Πέμπτη αναμένουμε υποχώρηση των φαινομένων.

Προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων για τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα. Ενδεικτικά αναφέρονται, το Θριάσιο πεδίο, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Νίκαια, το Μενίδι, τα Σεπόλια αλλά και περιοχές κοντά στην Πεντέλη.

Αντίθετα, η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα, αφού το μέτωπο κακοκαιρίας φαίνεται ότι θα φτάσει μέχρι τα πόδια της Χαλκιδικής.

Βέβαια, δεν θα είναι μόνο αυτή η κακοκαιρία, καθώς φαίνεται ότι θα την ακολουθήσει ψυχρή εισβολή από την Κυριακή, με τον Νοέμβριο να μπαίνει… δυναμικά.

Ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης θα κινηθεί γρήγορα προς τα νότια μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας, που σημαίνει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

MasterChef: Ακόμα δεν γύρισε και τον έβγαλαν υποψήφιο προς αποχώρηση

Η Τάνια λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αποχώρησε από το MasterChef, οικειοθελώς. Έτσι λοιπόν η παραγωγή του reality...

More Articles Like This