Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ποιο lockdown; «Φούλαρε» η Αράχοβα με… κοπανατζήδες του λεκανοπεδίου Αττικής!

Κατά την επιστροφή τους αναμένεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις στα διόδια, όπου θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι

Μπορεί το δεύτερο lockdown να βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί, όμως αρκετοί ήταν οι Αθηναίοι που, στο άκουσμα του εγκλεισμού, ετοιμάστηκαν για τριήμερο… αναψυχής!

Από την Πέμπτη έχουν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα σε καταλύματα της Αράχοβας και άλλων κοντινών περιοχών, με τους ιδιοκτήτες να κάνουν λόγο για 80% πληρότητα!
Όπως προκύπτει από τις κρατήσεις των τελευταίων δύο ημερών, αρκετοί Αθηναίοι δεν πτοήθηκαν από το επικείμενο «λουκέτο» και αποφάσισαν να ταξιδέψουν σε κοντινούς προορισμούς από την Πέμπτη, που επιτρέπονταν οι μετακινήσεις εκτός νομού, με σκοπό να επιστρέψουν αύριο. Παρά το γεγονός ότι θα έχει τεθεί σε ισχύ το lockdown, προβλέπεται η επιστροφή τους στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, όσοι πολίτες αποφασίσουν να φύγουν, παραβλέποντας τις εκκλήσεις των ειδικών και τις αποφάσεις τις κυβέρνησης, θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις με την επιστροφή τους, στα διόδια, όπου θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι.

Θύμιζαν Πάσχα

Το τελευταίο διήμερο, οι εικόνες στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών θύμιζαν… Πάσχα, καθώς επικρατούσε πανικός από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούσαν! Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 οχήματα, ενώ άλλα 30.123 πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη.

Χαμός επικρατούσε και στα ΚΤΕΛ Κηφισού, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να φύγουν για την επαρχία για να περάσουν εκεί την καραντίνα, όπως ακριβώς και στο πρώτο κύμα. Πρόκειται, κυρίως, για ανθρώπους που διαθέτουν εξοχικά και για φοιτητές που κατάγονται από την περιφέρεια και προτιμούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, για να παρακολουθήσουν από εκεί τα μαθήματά τους, μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ