Έκθεση Πισσαρίδη: Ναι μεν, αλλά από τους φορείς

Η εφαρμογή «απαιτεί όσο το δυνατόν ευρύτερες συναινέσεις»...

Must Read

Θετική η αντίδραση φορέων στις προτάσεις της έκθεσης, αλλά με… αστερίσκους.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης Πισσαρίδη μάς βρίσκουν σύμφωνους, ωστόσο θα πρέπει να κληθούν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών στη χώρα, και ιδιαιτέρως οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως είναι τα επιμελητήρια, προκειμένου να συμβάλουν στην πραγματοποίηση των καινοτόμων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που προτείνονται στην έκθεση και πολλάκις έχουν ζητηθεί από τους ίδιους τους επιχειρηματίες», τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης.

Σημειώνει, επίσης, ότι «προτάσεις, όπως η μείωση του κόστους παραγωγής στη μεταποίηση, η εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η μείωση του βάρους στη μισθωτή εργασία, η εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, η ταχύτερη μείωση των προβληματικών δανείων, η διασύνδεση των πανεπιστημίων με την ευρύτερη κοινωνία, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ο εκσυγχρονισμός του αγροδιατροφικού τομέα, αποτελούν βάση για να καταστεί δυνατή η μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος επισημαίνει ότι «οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποτελούν πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου και, χωρίς καμία αμφιβολία, η χώρα τις έχει ανάγκη. Το ζητούμενο, τώρα, είναι να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτόν τον οδικό χάρτη συντεταγμένα και αυτό απαιτεί όσο το δυνατόν ευρύτερες συναινέσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This