Σάββατο 24/7/2021

Συναγερμός για να μην «παγώσουν» και οι εμβολιασμοί από τη «Μήδεια»! Το επιχειρησιακό σχέδιο

Ανοιχτοί δρόμοι και δίοδοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που γίνονται εμβολιασμοί

Ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα που προβλέπει συνεργασία Δήμων, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, έχει σχεδιαστεί από τους αρμόδιους, για να μην χαθούν εμβολιασμοί λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει τη χώρα από το πρωί.

Τα ραντεβού των πολιτών πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν λένε στον κρατικό μηχανισμό και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος και ειδικά οι ηλικιωμένοι, θα μπορεί να προσέλθει στα σημεία εμβολισμού με ασφάλεια, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Όσοι έχουν ηλικιωμένους που πρέπει να εμβολιαστούν, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με τον Δήμο τους αν πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στο εμβολιαστικό κέντρο.

Σε περίπτωση που δεν γίνει εφικτός κάποιος εμβολιασμός, υπάρχει λίστα αναπλήρωσης από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τοπικές λίστες που έχουν καταρτιστεί από Υγειονομικές Περιφέρειες και περιλαμβάνουν άτομα που δεν ανήκουν στις ομάδες προτεραιοποίησης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είπε σχετικά: «Περίπου 50.000 εμβόλια πρέπει να γίνουν τις επόμενες 3-4 ημέρες σε περιοχές όπου αναμένεται να έχουμε πολύ χιόνι. Υπάρχει σχεδιασμός να υπάρχουν ανοιχτοί δρόμοι και οι δίοδοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ώστε να γίνει απρόσκοπτα η διαδικασία».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μέριμνα από το Υπουργείο Υγείας, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα εμβόλιο, με ανασχεδιασμό για τα πρόσωπα που θα εμβολιαστούν, εάν δεν μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα κλεισμένα ραντεβού, καθώς και επαναπρογραμματισμό ραντεβού άμεσα για όσους δεν μπορέσουν να μετακινηθούν για να κάνουν το εμβόλιο αυτές τις ημέρες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ