Η Κοτανίδου «τινάζει στον αέρα» την Επιτροπή λοιμωξιολόγων! Τι θα γίνει με την Καθαρά Δευτέρα

«Ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο, κάπου στη μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας»

Must Read

Η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασία Κοτανίδου, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις για τη δυσλειτουργία της επιτροπής λοιμωξιολόγων και τις λάθος αποφάσεις στις οποίες έχει οδηγηθεί.

https://youtu.be/Z9lBeCdQv0s

Την ίδια στιγμή δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες για το τι θα ισχύσει τελικά την Καθαρά Δευτέρα, αν θα επιβληθούν ή όχι νέα περιοριστικά μέτρα για να αποφευχθεί το πέταγμα του χαρταετού, με τις τελευταίες ενδείξεις να λένε ότι δεν θα αποφασιστεί κάποιο έξτρα μέτρο και πως θα είναι απόφαση των Δήμων αν θα κλείσουν, ή όχι πάρκα και άλση.

Σε ότι αφορά την παράταση του lockdown, όλα τα στοιχεία είναι… υπέρ αυτής στην Αττική, καθώς και την ένταξη επιπλέον περιοχών στο «βαθύ κόκκινο». Όπως όλα δείχνουν θα πάμε τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου, κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πετάει, πετάει ο χαρταετός;

Δεν θα υπάρξει κανένα έξτρα μέτρο για την Καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Δεν τίθεται μεν θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, αλλά ταυτόχρονα οι παρούσες υγειονομικές συνθήκες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για υπερβολές ή παρεκκλίσεις από την τήρηση των κανόνων.

Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια που ήθελαν να υιοθετούνται λύσεις όπως κεντρικό κλείσιμο των πάρκων, ωστόσο, φαίνεται ότι οι Δήμοι θα αποφασίσου για απαγόρευση ή όχι της πρόσβασης στα άλση.

Το πλαίσιο για τις μετακινήσεις παραμένει ίδιο, με sms και τον κωδικό «6», δηλαδή μόνο πεζοί ή με ποδήλατο καθώς και το όριο των 2χλμ. για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο.

«Καταπέλτης» η Κοτανίδου για τις λάθος αποφάσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων

Ευθεία επίθεση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον τρόπο λειτουργίας της εξαπέλυσε η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Αναστασία Κοτανίδου, κατηγορώντας την ότι έχασε τον δρόμο και λαμβάνει λανθασμένες αποφάσεις.

Η κυρία Κοτανίδου έκανε παρέμβαση στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή», που διοργάνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς. Σε αυτήν παρουσιάστηκε και πανελλαδική έρευνα που έγινε στις 27 και 28 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων.

«Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα δελτίο Τύπου μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο λαμβάνονται τα μέτρα. Γενικά ο κόσμος συμμορφώνεται με αυτά τα οποία συστήνουν οι ειδικοί. Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στη ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Ελληνας αυτό, δεν θα το πιστεύαμε» είπε η κυρία Κοτανίδου.

Η Αναστασία Κοτανίδου ήταν καταπέλτης, όταν αναφέρθηκε στην επιτροπή και τον τρόπο λειτουργίας της: «Η επιτροπή, ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο, κάπου στη μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα, και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Το διά ταύτα;

Η έρευνα μάλιστα της Metron Analysis δείχνει ότι σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα χάνουν την αποδοχή του κόσμου, με το ποσοστό όσων τα αποδέχονται να φτάνει τώρα στο 55% και εκείνων που εκτιμούν ότι δεν βοηθάνε, να ανέρχεται στο 45%.

Οι αποκαλύψεις της Αναστασίας Κοτανίδου για την προβληματική λειτουργία της επιτροπής αυξάνουν τον προβληματισμό και εγείρουν πολλά ερωτήματα για τους επιστήμονες που από τις αποφάσεις τους εξαρτάται η καθημερινότητα του συνόλου των πολιτών της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This