Σάββατο 8/5/2021

Πέθανε ο Θεολόγος Ψαραδέλλης! Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην «17Νοέμβρη»

Την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, άφησε το βράδυ της Κυριακής ο Θεολόγος Ψαραδέλλης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και τελικά απαλλάχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 78χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν με πνευμονίτιδα και στην συνέχεια υπέστη αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στη Χιλιαδού Ευβοίας, λίγες μέρες μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού.

Ήταν συνταξιούχος του ΙΚΑ και πατέρας δύο παιδιών. Υπήρξε ένας  ένας από τους ηγέτες του Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ανήκε στον χώρο των τροτσκιστών και είχε έντονη αντιδικτατορική δράση. Τον Ιούλιο του ’70 καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη. Δραπέτευσε για τη Μυτιλήνη, από όπου καταγόταν, και κατόπιν έφυγε τη νύχτα με βάρκα για την Τουρκία. Όπως ανέφερε συχνά ο ίδιος, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και κλείστηκε σε στρατόπεδο προσφύγων. Από εκεί δραπέτευσε και πήγε στη Βουλγαρία. Μάλιστα από τη δεκαετία του ’80 υπήρξε σειρά ερευνών της Αστυνομίας για τον Ψαραδέλλη, που εθεωρείτο όμως «θεωρητικός» του τροτσκιστικού χώρου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ