Πέθανε ο Θεολόγος Ψαραδέλλης! Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην «17Νοέμβρη»

Must Read

Την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, άφησε το βράδυ της Κυριακής ο Θεολόγος Ψαραδέλλης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και τελικά απαλλάχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 78χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν με πνευμονίτιδα και στην συνέχεια υπέστη αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στη Χιλιαδού Ευβοίας, λίγες μέρες μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού.

Ήταν συνταξιούχος του ΙΚΑ και πατέρας δύο παιδιών. Υπήρξε ένας  ένας από τους ηγέτες του Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ανήκε στον χώρο των τροτσκιστών και είχε έντονη αντιδικτατορική δράση. Τον Ιούλιο του ’70 καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη. Δραπέτευσε για τη Μυτιλήνη, από όπου καταγόταν, και κατόπιν έφυγε τη νύχτα με βάρκα για την Τουρκία. Όπως ανέφερε συχνά ο ίδιος, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και κλείστηκε σε στρατόπεδο προσφύγων. Από εκεί δραπέτευσε και πήγε στη Βουλγαρία. Μάλιστα από τη δεκαετία του ’80 υπήρξε σειρά ερευνών της Αστυνομίας για τον Ψαραδέλλη, που εθεωρείτο όμως «θεωρητικός» του τροτσκιστικού χώρου. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This