Κυριακή 16/5/2021

Θωμαΐδης: «Αυξήθηκε η χρήση κοκαΐνης και αντικαταθλιπτικών στην Ελλάδα»

Τι δείχνουν τα λύματα

Σοκάρουν τα στοιχεία που καταγράφονται στα αστικά κέντρα από την έρευνα των λυμάτων. Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών καταναλώνονται από τους πολίτες των μεγάλων πόλεων της χώρας λόγω της απομόνωσης, του lockdown και των περιοριστικών μέτρων».

«Η εξέταση των λυμάτων δείχνει αύξηση στη χρήση κοκαΐνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών, όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων οδήγησαν τους πολίτες στην κατάθλιψη.

Ως συνέπεια αυτού, και η αύξηση της διακίνησης των ναρκωτικών που παρατηρείται εδώ και περίπου έναν χρόνο σε όλη την Ευρώπη.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα ο κόσμος έπαιρνε μεγάλες ποσότητες αγχολυτικών»

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι αναλύσεις του τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου. Το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2020 είχαμε σημαντική αύξηση στη χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών. Η κοκαΐνη έχει αυξηθεί στα λύματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης. Αυτό έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά, γι’ αυτό έχουμε και έχουμε περισσότερες συλλήψεις, κατασχέσεις κτλ», είπε ο καθηγητής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ