Θωμαΐδης: «Αυξήθηκε η χρήση κοκαΐνης και αντικαταθλιπτικών στην Ελλάδα»

Τι δείχνουν τα λύματα

Must Read

Σοκάρουν τα στοιχεία που καταγράφονται στα αστικά κέντρα από την έρευνα των λυμάτων. Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών καταναλώνονται από τους πολίτες των μεγάλων πόλεων της χώρας λόγω της απομόνωσης, του lockdown και των περιοριστικών μέτρων».

«Η εξέταση των λυμάτων δείχνει αύξηση στη χρήση κοκαΐνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών, όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων οδήγησαν τους πολίτες στην κατάθλιψη.

Ως συνέπεια αυτού, και η αύξηση της διακίνησης των ναρκωτικών που παρατηρείται εδώ και περίπου έναν χρόνο σε όλη την Ευρώπη.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα ο κόσμος έπαιρνε μεγάλες ποσότητες αγχολυτικών»

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι αναλύσεις του τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου. Το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2020 είχαμε σημαντική αύξηση στη χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών. Η κοκαΐνη έχει αυξηθεί στα λύματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης. Αυτό έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά, γι’ αυτό έχουμε και έχουμε περισσότερες συλλήψεις, κατασχέσεις κτλ», είπε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This