Η μεγάλη εξόρμηση: Αυξημένη η κίνηση από νωρίς σε λιμάνια, αεροδρόμια και διόδια (video)

Ποιά είναι τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίζουν οι ταξιδιώτες

Must Read

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα επεφύλασσε η 14η Μαΐου στους Έλληνες, αφού απελευθερώθηκαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καταργήθηκαν το click away και το click inside, όπως και το μήνυμα στο 13033, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας πήγε στις 00:30.

Σήμερα, το πρώτο Σαββατοκύριακο που επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι πολίτες, ακολουθώντας τα μέτρα και έχοντας προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, αναχωρούν με προορισμό τα νησιά της χώρας, με τεράστια χαμόγελα και ανυπομονησία.

«Πηγαίνουμε στον Πόρο για Σαββατοκύριακο όλη η οικογένεια, θα μείνουμε σε φίλους και το κάνουμε περισσότερο για να χαρούν και να παίξουν τα παιδιά μας», δηλώνουν οι εκδρομείς. «Ήταν μεγάλο το διάστημα που μείναμε κλεισμένοι στο σπίτι μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους και τώρα πηγαίνω στην αδερφή μου στην Αίγινα και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ήρθε η ώρα να ταξιδέψω. Είναι απερίγραπτη η χαρά», λέει άλλος πολίτης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε ότι η πληρότητα στα πλοία αυξάνεται. Συγκεκριμένα, από χθες η πληρότητα είναι στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Η ίδια εικόνα, με πολίτες να επιχειρούν απόδραση από τις πόλεις αναμένεται και σήμερα.

Ποιά είναι τα έγγραφα που οφείλουν να έχουν μαζί τους οι ταξιδιώτες

Για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του ο κάθε ταξιδιώτης να διαθέτει ένα από τα εξής:

– πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση,
– αρνητικό pcr test 72 ωρών,
rapid test 24 ωρών,
self test 24 ωρών,
– βεβαίωση νόσησης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης.

https://www.youtube.com/watch?v=iC4ynra1GQM

https://www.youtube.com/watch?v=dER4RzzjkMY&t=5s

Άνοιξε τις πύλες της η χώρα και στον τουρισμό

Διάπλατα η Ελλάδα άνοιξε σήμερα τις πύλες της στον τουρισμό, με κόσμο να έρχεται τόσο αεροπορικώς όσο και με πλοία και από τα χερσαία σύνορα. Στο Ηράκλειο της Κρήτης έδεσε κάβους το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη χώρα μας, με 1000 επιβάτες. «Έχουμε αυξημένη ζήτηση, πιστεύω να φτάσουμε τους 100.000 επιβάτες» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Μηνάς Παπαδάκης.

Στον αερολιμένα του Ηρακλείου Κρήτης, έφτασαν 15 πτήσεις τσάρτερ με υψηλή πληρότητα. Αυξητική τάση για το επόμενο διάστημα βλέπουν οι τουριστικοί φορείς«Μέχρι τέλος του μήνα ελπίζουμε ότι θα έχουμε 500 αφίξεις», δήλωσε από την πλευρά του, ο Γιώργος Πλιάκας, αερολιμενάρχης Ηρακλείου.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» έχει γεμίσει από τουρίστες, με διάπλατα χαμόγελα, που επέλεξαν το νησί για τις διακοπές τους, αμέσως μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες.

Για την είσοδο στη χώρα, οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης), είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτή ημερομηνία νόσησης.

Ταξίδια εκτός νομού και με το αυτοκίνητο

Την ίδια ώρα όσοι επιλέξουν να μεταβούν σε προορισμούς στην ενδοχώρα οδικώς, δεν υποχρεούνται να φέρουν κάποιο από τα παραπάνω, αντιθέτως συστήνεται η διενέργεια self test χωρίς να γίνεται έλεγχος επ αυτού στα διόδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, H έξοδος οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, αντίστοιχα, παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη, το τελευταίο 24ωρο (από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 14 Μαϊου έως την ίδια ώρα το σήμερα πρωί). Συνολικά, εξήλθαν 65.385 οχήματα. Ειδικότερα, από την Ελευσίνα, πέρασαν 33.998 οχήματα και από τις Αφίδνες 31.387.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, εισήλθαν από τα συγκεκριμένα σημεία των δύο εθνικών οδών, συνολικά 39.770 οχήματα. Τα 18.120 από τα διόδια Ελευσίνας και τα 21.650 από των Αφιδνών.

Σημειώνεται, ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πριν από ακριβώς μια εβδομάδα (από τις 06:00 της Παρασκευής 7 Μαίου έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 8 Μαϊου), εξήλθαν συνολικά 36.267 οχήματα, τα 17.270 από την Ελευσίνα και τα 18.997 από τις Αφίδνες. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο 24ωρο, εισήλθαν, από τα ίδια σημεία, 34.662 οχήματα, τα 15.300 από Ελευσίνα και τα 19.362 από Αφίδνες.

Το όριο στους επιβαίνοντες

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε χθες, ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού. Άρα, συνολικά σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι τρία άτομα, ενώ παραμένει η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This