Λήμνος… το όμορφο νησί κάνει (Re)Start – up.

Must Read

Η Λήμνος, παρεξηγημένη λόγω στρατιωτικής θητείας πολλών Ελλήνων, τα τελευταία χρόνια παίρνει το αίμα της πίσω. Γεμίζει με επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο κι ακούγεται από άκρη σε άκρη για τις υπέροχες παραλίες της, το γευστικό φαγητό της, το άρτιο οδικό δίκτυο και τις υποδομές που διαθέτει, τη φιλοξενία των ανθρώπων της.

Η Λήμνος με τα πολλά τοπόσημα που δεν αρκεί μια και μόνο επίσκεψη για να εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις. Οι Αμμοθίνες της, η μοναδική έρημος στην Ευρώπη. Τα Φαλακρά, ένα τοπίο μοναδικό από το πέρασμα του χρόνου. Η Πολιόχνη, η παλαιότερη οργανωμένη πόλη της Ευρώπης που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Η Ηφαίστεια του Θεού Ήφαιστου. Η Παναγία η Κακαβιώτισσα που για σκέπη της έχει τη σπηλιά που είναι χτισμένη. Μα πάνω από όλα το μοναδικό Κάστρο της Μύρινας. Ένα Κάστρο που οι ντόπιοι δεν προέβησαν στην εμπορική αξιοποίηση του και αποτελεί στολίδι της χώρας Μύρινας και ολόκληρου του νησιού. Εκεί, στον περίπατό του, ένας επισκέπτης συναντά την ιστορία, ενώ συνοδεύεται από τα δεκάδες ζαρκάδια που ζουν μέσα στα τείχη του.Στη διάρκεια του Covid-19 μια νέα Start up γεννήθηκε στις «Θερμοπύλες» του Εύξεινου Πόντου, στην πανέμορφη Λήμνο, η LXStay. Μια ομάδα με καταρτισμένους και πρωτοπόρους στους τομείς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ανθρώπους, με καταγωγή από τη Λήμνο, δημιούργησε μια εταιρία διαχείρισης, συντήρησης και προβολής ακινήτων.

Μια εταιρία που πρωταρχικό σκοπό έχει να οργανώσει τη φιλοξενία που παρέχεται από σπίτια, εξοχικά, διαμερίσματα και μικρά ή μεγάλα συγκροτήματα, να συντηρήσει σπίτια ομογενών που λείπουν για μεγάλα διαστήματα στο εξωτερικό και εν τέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη του νησιού μέσα από αναβαθμισμένες υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων.

«Tα γράμματα LXS είναι ο κωδικός του διεθνούς αεροδρομίου της Λήμνου και το Stay παραπέμπει στη διαμονή», εξηγεί στον ……  ο Νικόλας Αναγνωστόπουλος, Office Manager & Business Development Manager της εταιρίας.

«Το ακίνητο σας, το συγκρότημα σας, εμείς το ζωντανεύουμε, το κάνουμε λειτουργικό και γίνεται νέα πηγή εσόδων με οργανωμένη και αξιόπιστη διαχείριση», επεσήμανε ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, Operation Manager & Housekeeping Monitoring.

«Η LXStay απευθύνεται προς το παρόν μόνο σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο νησί της Λήμνου που είτε δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τις προοπτικές που υπάρχουν στην αγορά ακινήτων. Είτε γιατί δεν έχουν το χρόνο που απαιτείται, είτε γιατί δεν επιθυμούν να εμπλακούν στην εν λόγω διαδικασία, είτε γιατί δε γνωρίζουν τα νέα δεδομένα του χώρου. Η διαδικασία είναι απλή: Απλά επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε σε πρώτη φάση μία επαγγελματική αρχική εκτίμηση», επεσήμανε η Ελπίδα Πάσσου, Communication Manager.

Ο εκ των ιδρυτών της LXStay, μαζί με τον Γιώργο Μουρλά, Στέλιος Αγάπιος, ανέφερε σχετικά με την ιδέα για τη σύσταση της εταιρίας:

«Η γιαγιά μου έλεγε ότι τα σπίτια θέλουν ανθρώπους. Να έχουν ζωή να λειτουργούν». Η λαχτάρα και η αγωνία της γιαγιάς μου και της μάνας μου για τα σπίτια, αυτή είναι η αφορμή για τη δημιουργία αυτής της εταιρίας. Η Λήμνος είναι ένα νησί που ο μισός σχεδόν πληθυσμός του ξενιτεύτηκε για να επιβιώσει και να συντηρήσει τον άλλο μισό που έμεινε πίσω. Σκοπός να ζωντανέψουμε τα σπίτια και μαζί τους ολόκληρη την οικονομία του νησιού. Να φιλοξενήσουμε επισκέπτες από όλον τον Κόσμο, που θα γευτούν τις μοναδικές ομορφιές της Λήμνου με όλες τις αισθήσεις τους και θα μάθουν τη σπουδαία ιστορία μας. Να συντηρήσουμε το σήμερα και με τους πόρους εκμετάλλευσης να αναπτύξουμε το αύριο, των σπιτιών και του τόπου μας».

Περισσότερες πληροφορίες για την LXStay:

www.lxstay.gr
email: [email protected]
www.facebook.com/lxsstay
https://www.instagram.com/lx_stay/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This