Αιτούντες άσυλο: Στη Μαλακάσα η «πρεμιέρα» των εμβολιασμών τους στην ενδοχώρα

Η γενική απεργία της Πέμπτης 10/06 «ανέτρεψε» τα πλάνα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Must Read

Ξεκινούν και στην ενδοχώρα οι εμβολιασμοί των αιτούντων άσυλο, με τη δομή της Μαλακάσας να είναι εκείνη που παίρνει πρώτη τη «σκυτάλη» από τα νησιά, την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο ΑΠΕ, ο σχεδιασμός προέβλεπε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει την Πέμπτη από δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας, που υπάγονται στην Γ’ Υγειονομική Περιφέρεια, ωστόσο, λόγω της γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα αρχίσει από την Αττική, με τη δομή της Μαλακάσας να έχει οριστικοποιηθεί. Η έναρξη του εμβολιασμού στις δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας μετατίθεται για την επόμενη Τρίτη 15 Ιουνίου.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι τα εμβόλια που θα γίνονται στην ενδοχώρα -εντός των δομών- θα επιλέγονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των σκευασμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός των αιτούντων άσυλο στη χώρα ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από τα ΚΥΤ της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Την ερχόμενη Πέμπτη, εξάλλου, θα «επεκταθεί» ο εμβολιασμός και στα ΚΥΤ της Κω και της Λέρου, επίσης με το εμβόλιο της J&J.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This