Έγκλημα διαρκείας στην Εύβοια: Παραλία «σπαρμένη» με φόλες ξεπαστρεύει άμοιρα αδέσποτα

Ήδη έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις κατά αγνώστων από τους αγανακτισμένους κατοίκους

Must Read

Δεκάδες ζωάκια έχουν χάσει τη ζωή τους κατά το τελευταίο διάστημα στην παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια, καθώς κάποιος ή κάποιοι τοποθετούν συστηματικά φόλες

Οι κάτοικοι της περιοχής, που σύμφωνα με το eviathema.gr, έχουν εντοπίσει και μαζέψει τα άψυχα κουφάρια από τουλάχιστον 12 γάτες και σκύλους, δηλώνουν αγανακτισμένοι από τη συστηματική δηλητηρίαση των αδέσποτων ζώων.

Το Σάββατο 05/06 βρέθηκε νεκρό ένα σκυλάκι, το οποίο είχαν αγαπήσει και συνήθιζαν να φροντίζουν οι περίοικοι, καθώς δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία από το Δήμο για να το κάνει, ενώ την Κυριακή εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα μια σκυλίτσα με τα 8 κουτάβια της, που, για καλή τους τύχη, κατάφεραν να σώσουν άνθρωποι που γνώριζαν το τι χρειαζόταν να κάνουν.

Προς το παρόν, για τις απάνθρωπες αυτές πράξεις έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις κατά αγνώστων στο ΑΤ Λίμνης, ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμη δύο για απόπειρα, ενώ για την περίπτωση του σκύλου που βρέθηκε νεκρός το Σάββατο, έχει διαταχθεί νεκροψία – νεκροτομή. Όπως επίσης αναφέρει το eviathema.gr η ανταπόκριση των τοπικών αρχών ήταν μεν άμεση, όμως ο Δήμος χρειάζεται να λάβει δραστικά μέτρα και να προσλάβει δημόσιο κτηνίατρο, με στόχο να αποφευχθούν ανάλογες παραβατικές ενέργειες στο μέλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο νομικό πλαίσιο για την κακοποίηση ζώων, που αποτελεί ολόκληρο κεφάλαιο στο νέο νομοσχέδιο που εισηγείται το Υπουργείο Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς, φέρνει βαριές ποινές κακουργηματικής μορφής που φτάνουν έως τα 10 χρόνια κάθειρξη και διοικητικά πρόστιμα από 30.000 έως 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This