Σάκης Κεχαγιόγλου «Ο Τάσος Μπερδέσης πριν 2,5 χρόνια κατέθεσε ότι φοβόταν για τη ζωή του και είχε απειληθεί» (video)

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλάει για την υπόθεση με το βιτριόλι αλλά και για την φιλία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Must Read

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίος ποινικολόγους της χώρας μας, καθώς έχει αναλάβει την υπεράσπιση ανθρώπων που σχετίζονται με μερικές από τις συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν αναστατώσει κατά καιρούς το πανελλήνιο

Η δολοφονία του Τάσου Μπεδέση

Ο γνωστός δικηγόρος βρέθηκε καλεσμένος χθες στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στυγνή δολοφονία του Τάσου μπερδέση με τον οποίον είχαν πολύ φιλικές σχέσεις.

«Εκτός από πελάτης ήταν και φίλος μου κι έτσι ήταν θλιβερό το καθήκον του αποχαιρετισμού και τραγική είδηση του θανάτου του», είπε αρχικά.

Για το γεγονός ότι ο θάνατός του αποτέλεσε το τέταρτο συμβόλαιο θανάτου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δήλωσε: «Το τι προηγήθηκε, αν είχε προκαλέσει τον θυμό ή την οργή κάποιων δεν το γνωρίζω. Πριν από 2,5 χρόνια είχε καταθέσει ότι φοβόταν για τη ζωή του και είχε απειληθεί. Αν έχουν σύνδεση με τη δολοφονική επίθεση μένει να το δουν οι αρχές. Είχε κατηγορηθεί στην Πάτρα, ήταν φυγόποινος και έχασε την Ολυμπιάδα. Κατηγορήθηκε άδικα σύμφωνα με τη νομική μου κρίση, στο εφετείο αθωώθηκε. Ήταν πολύ αγαπητό παιδί, η ψυχή της παρέας, με πολύ θερμά αισθήματα και καλός φίλος. Είχα μήνες να του μιλήσω και η δολοφονία του ήταν κεραυνός εν αιθρία».

Πολλοί ισχυρίζονται πως οι δικηγόροι υπερασπίζονται, όπως τα αποκαλούν, «αποβράσματα της κοινωνίας», όσον αφορά ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για ειδεχθή εγκλήματα. Αναφορικά με αυτήν την άποψη ο Σάκης Κεχαγιόγλου υποστηρίζει: «Υπερασπίζομαι ανθρώπους και όχι αδικήματα. Η λαϊκίστικη άποψη, ταύτιζε τον συνήγορο υπεράσπισης με τον εντολέα του. Είναι αφόρητος λαϊκισμός. Ο συνήγορος είναι η φωνή του κατηγορουμένου. Το θέμα της υπερασπίσεως ειδεχθών εγκλημάτων είναι αφόρητος λαϊκισμός».

Η αθώωση μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ

Για την απόφαση του δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ που έκρινε αθώα την 23χρονη Ειρήνη για την υπόθεση με την κοκαΐνη, και για το γεγονός ότι το προσλήφθηκε αργότερα από την ΕΛ.ΑΣ. ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε: «Είναι από τις στιγμές στην καριέρα μου τις έχω αποθησαυρίσει. Είμαι περήφανος που έβαλα ένα λιθαράκι στην αθώωση. Το πίστευα ότι είναι αθώα. Αυτός που απευθύνθηκε στο δικαστήριο ήταν ένας Άγγλος δικηγόρος που συνεργαστήκαμε. Είχα συμβάλει σε όλη την προετοιμασία. Ο φόβος υπήρχε πάντα και η αμφιβολία, γιατί είναι μια ζωντανή διαδικασία. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα πουν 7 τυχαίοι άνθρωποι. Ήταν μια ευτυχής στιγμή η ώρα της αθώωσης. Για την Ελλάδα θα αποτελούσε έκπληξη. Σπανίως θα υπήρχε αθωωτική απόφαση».

Η υπόθεση με το βιτριόλι

Αναφορικά με την 36χρονη Έφη η οποία επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννας Παλιοσπύρου, ανέφερε: «Η υπεράσπιση σε αυτή την υπόθεση εξαρτιόταν από το εάν η εντολέας ακολουθούσε την αλήθεια της δικογραφίας. Από τη στιγμή που εκείνη αποφάσισε να ομολογήσει ότι πραγματοποίησε την επίθεση και να ζητήσει συγγνώμη, τότε κι εγώ συνεχίζω να παραμένω στην υπεράσπιση και όταν έρθει η ώρα του δικαστηρίου, πιστεύω Σεπτέμβρη – Οκτώβρη, θα προσπαθήσω να αναδείξω, με τη δική της βοήθεια και εντολή, τα στοιχεία που πιστεύω ότι πρέπει να λάβει υπόψιν το δικαστήριο. Είναι βαθιά μου η λύπη και συμπαράσταση ως απλός πολίτης στην κοπέλα που έχει έναν Γολγοθά εγχειρήσεων. Αυτό όμως δεν θα με εμποδίσει στο καθήκον μου. Είναι διαφορετική η λύπη και η θλίψη για τον πόνο της κοπέλας, από την υποχρέωση μου να υπερασπιστώ την πελάτισσά μου.

Η ίδια είχε επιλέξει να μη μιλήσει ενώπιον του ανακριτού πέρσι. Είπε ότι δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμη. Η ίδια επέλεξε προ διμήνου να απολογηθεί και να ομολογήσει. Η συγγνώμη της ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα γίνει δεκτή, αλλά δεν αντέδρασε».

Η άδεια των φυλακισμένων και η θανατική ποινή

Στην συνέχεια μίλησε για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που τάραξε όλο το πανελλήνιο, αλλά και για το γεγονός ότι οι φυλακισμένοι που έχουν πράξει σοβαρά εγκλήματα δεν θα παίρνουν άδεια.

«Ο θεσμός των αδειών είναι επιτυχημένος. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει λειτουργήσει ευεργετικά και για τους κρατούμενους και για τις οικογένειάς τους. Επίσης έχει άμεση συνάφεια με το θέμα του σωφρονισμού. Αν μείνουμε μόνο στην τιμώρηση υπήρχε και ο νόμος του λιντσαρίσματος. Υπάρχουν τα δικαστικά συμβούλια που κρίνουν κατά περίπτωση τη χρήση της άδειας. Υπάρχει εισαγγελέας που κρίνει αν θα δοθεί η άδεια», τόνισε.

Όσον αφορά τον θεσμό της θανατικής ποινής, ο δικηγόρος δηλώνει απόλυτα αντίθετος.

«Καλώς καταργήθηκε στον τόπο μας και σε όλη την Ευρώπη. Είναι αμετάκλητη και όταν συμβεί και υπάρξει δικαστική πλάνη, δεν μπορεί να υπάρξει διόρθωση. Οι εποχές αλλάζουν. Η κοινωνία δείχνει τον δρόμο για το ποια παραμένουν αδικήματα και ποια πρέπει να τιμωρούνται. Για την έκτιση των ποινών μπορεί να γίνει συζήτηση. Αν ο νομοθέτης θελήσει να αυστηροποιήσει το πλαίσιο εκτίσεων των ποινών, αυτό εναπόκειται στον νομοθέτη», είπε χαρακτηριστικά.

Η φιλία με τον Κωνσταντίνο και την Μαρίκα Μητσοτάκη

Τέλος, αναφέρθηκε στην πολύ στενή φιλία που είχε με τον Κωνσταντίνο και την Μαρίκα Μητσοτάκη.

«Τιμώ και σέβομαι τη μνήμη του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη. Μου στάθηκε σε δύσκολες στιγμές και με τίμησε και με τη φιλία και την εμπιστοσύνη του. Τα λουλούδια που έστελνα κάθε χρόνο στη γιορτή της Μαρίκας, τώρα τα πηγαίνω στον τάφο της και θα συνεχίσω», εκμυστηρεύτηκε στην παρουσιάστρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This