Κόκκινος συναγερμός: Ποιες περιοχές είναι… εύφλεκτες λόγω επιδείνωσης των πυρομετεωρολογικών συνθηκών

Προειδοποίηση κινδύνου από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Must Read

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εξέδωσε προειδοποίηση κινδύνου για δασικές πυρκαγιές λόγω επιδείνωσης των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις επόμενες ημέρες και ιδίως αύριο Πέμπτη.

«Η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να συνοδευτεί από επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας, όπου ήδη η ευφλεκτότητα της διαθέσιμης καύσιμης ύλης βρίσκεται σε κρίσιμα επίπεδα εξαιτίας της επικράτησης θερμών και ξηρών συνθηκών από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας», αναφέρει.

Με βάση τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη, ο οποίος υπολογίζεται επιχειρησιακά από το Eθνικό Aστεροσκοπείο Aθηνών/meteo.gr, για σήμερα Τετάρτη, πολύ υψηλή επικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών αναμένουμε σε:

  • Κυκλάδες
  • Κρήτη
  • Αν. Αιγαίο
  • κατά τόπους στην Πελοπόννησο

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται η πιο δύσκολη πυρομετεωρολογικά ημέρα, καθώς παράλληλα με την κορύφωση του καύσωνα, αναμένεται και μεταβολή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας με σταδιακή αποχώρηση των θερμών και ξηρών αεριών μαζών, η οποία θα συνοδευτεί από τη στροφή των ανέμων σε δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με παράλληλη ενίσχυση της έντασής τους.

«Η σταδιακή επικράτηση των δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ελαττώνοντας παράλληλα σε σημαντικό βαθμό τη διαθέσιμη υγρασία», αναφέρει το meteo.gr.

Συνεπώς, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών σε:

  • Πελοπόννησο (κυρίως σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία),
  • Βοιωτία,
  • Φθιώτιδα
  • Δωδεκάνησα (κυρίως στα ανατολικά τμήματα των νήσων)
  • κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας ανατολικά της Πίνδου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This