Θρηνεί και η Σερβία για τον Μίκη Θεοδωράκη – Δεν ξεχνάνε το θάρρος του στους βομβαρδισμούς του 1999

«Θα τον θυμόμαστε για το θάρρος του να στηρίξει τη Σερβία, σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που τέθηκε η χώρα μας κατά τους βομβαρδισμούς του 1999»

Must Read

O Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέροντας το σθένος του όταν καταδίκαζε τους βομβαρδισμούς στη χώρα το 1999.

«Η Σερβία σήμερα θρηνεί για την αποχώρηση του θρυλικού Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δεν ήταν μόνο ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες αλλά και μεγάλος φίλος της χώρας μας και τους λαού μας. Θα τον θυμόμαστε για την αιώνια μουσική του με την οποία άφησε το στίγμα του σε όλο τον κόσμο, αλλά και για το θάρρος του να στηρίξει τη Σερβία στις πιο δύσκολες στιγμές και σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που τέθηκε η χώρα μας κατά τους βομβαρδισμούς του 1999. Μεγάλος καλλιτέχνης, αγωνιστής για το δίκαιο, άνθρωπος φιλελεύθερου πνεύματος ο Μίκης άφησε ένα μοναδικό στίγμα στην ιστορία της μουσικής αλλά και στις καρδιές μας. Αντίο, μεγάλε μαέστρο! Η Σερβία θα σε θυμάται!», ανέφερε η ανακοίνωση του Σέρβου Προέδρου.

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη έγινε πρώτο θέμα και σε όλα τα Μέσα της Σερβίας, αναφερόμενα στη συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτικό, αλλά κυρίως στην εναντίωσή του στους βομβαρδισμούς του ’99, δείχνοντας μάλιστα τα κανάλια την ομιλία του από την συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στους βομβαρδισμούς στη Σερβία.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση και από το Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη εξέδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

«Αναζητητής της παγκόσμιας αρμονίας, οικουμενικός Έλληνας με παγκόσμια απήχηση υπήρξε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Συγχρόνως, φλογερός αγωνιστής, όπου διαπίστωνε ανθρώπινο πόνο, λαχτάρα για τη δικαιοσύνη, πόθο για τη φιλική συνύπαρξη των λαών, την παγκόσμια ειρήνη και αδελφοσύνη. Η ζωή του ήταν πολυτάραχη με έντονη κοινωνική και πολιτική παρουσία και επίμονο ζήλο για τη δημιουργική βίωση της διαχρονικής ελληνικής παραδόσεως, την καλλιέργεια και ανύψωση του λαού. Οι πρωτότυπες μουσικές του δημιουργίες διαπέρασαν τα όρια της χώρας και αντήχησαν σε πολλές γειτονιές της γης. Αρχάγγελος στο μουσικό στερέωμα, ο Μίκης-Μιχαήλ Θεοδωράκης αξιοποίησε τα θεόσδοτα δώρα και τα πρόσφερε αφειδώλευτα στην οικουμένη. Στην αναζήτηση του Θεού υπήρξε ευαίσθητος και διακριτικός. Είναι γνωστό ότι συνθέσεις του, που σχετίζονται με κορυφώσεις της ζωής του, μελοποιούν εκκλησιαστικούς ύμνους (Τροπάριο Κασσιανής, Νεκρώσιμη Ακολουθία, Θεία Λειτουργία). Αδελφική δέησή μας είναι ο Θεός, ο Νοητός Ήλιος της δικαιοσύνης και της ειρήνης, να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του “ἐν σκηναῖς δικαίων”. Αιωνία του η μνήμη! Ανήκει ήδη στην αιωνιότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This