«Σταματήσαμε και μας πυροβόλησαν οι αστυνομικοί» λέει ο 14χρονος Ρομά (video)

«Μετά πάτησα τις μηχανές» υποστηρίζει ο φερόμενος ως οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου που παραδόθηκε στην Ανακρίτρια Πειραιά

Must Read

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα, καθώς παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Ανακρίτρια ο 14χρονος Ρομά που διέφευγε τη σύλληψη όλες τις προηγούμενες ημέρες, αν και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.

Ο ανήλικος προσήλθε στα δικαστήρια του Πειραιά παρουσία της δικηγόρου του και συγγενών του, και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι απολογίες των επτά αστυνομικών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο του 18χρονου Ρομά και τον τραυματισμό του 16χρονου συνεπιβάτη του αυτοκινήτου ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο τρίτος Ρομά που επέβαινε στο όχημα, ο 14χρονος Βαγγέλης προσήλθε σήμερα στα δικαστήρια και μιλώντας στους δημοσιογράφους, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Αν και οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως οδηγός του κλεμμένου οχήματος ήταν ο 18χρονος που έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά, ο 14χρονος υποστήριξε σήμερα πως αυτός ήταν ο οδηγός του οχήματος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο 14χρονος Ρομά υποστήριξε πως σταμάτησε το όχημα όταν εγκλωβίστηκε από το λεωφορείο και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν. Όπως λέει, πρώτα οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και στη συνέχεια χτύπησε τις μηχανές τους με το αυτοκίνητο, όταν οι επιβαίνοντες είχαν κατέβει. Αυτό αντικρούει τα όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα. Ότι δηλαδή πρώτα το αυτοκίνητο χτύπησε δύο μηχανές των ανδρών της ΔΙΑΣ και στη συνέχεια οι αστυνομικοί πυροβόλησαν. Για το λόγο αυτό άλλωστε διώκεται ο 14χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των επτά αστυνομικών.

Διαβάστε τι δήλωσε ο 14χρονος στους δημοσιογράφους, περιγράφοντας την καταδίωξη από το Αιγάλεω μέχρι το Πέραμα:

«Έχουμε πάρει ένα αμάξι. Φάγαμε καταδίωξη. Έρχεται πίσω μας η ομάδα ΔΙΑΣ. Μετά έρχεται το λεωφορείο μπαίνει μέσα στη μέση και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Και αυτοί άφησαν τα μηχανάκια και μας πυροβόλησαν. Και μετά εγώ έκανα μια μανούβρα για να φύγω. Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Σταματήσαμε. Από το Αιγάλεω δεν σταματήσαμε. Φοβηθήκαμε. Μόνο το αμάξι… Σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη και αυτοί μετά άφησαν κάτω τα μηχανάκια και μας πυροβόλησαν. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά εμείς κάναμε πίσω».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν πέσατε στα μηχανάκια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, πρώτα πυροβόλησαν και μετά… αλλά χωρίς επιβάτες ήταν. Γιατί χτύπησαν τον φίλο μου. Συνοδηγός…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στις μηχανές πότε έπεσες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόλις πυροβόλησαν. Για να πάμε σπίτι μας. Μόλις έτρεχα με πυροβόλησαν. Δεν τον πήρα τον αναβάτη… Δυο μηχανές… Σκότωσαν πρώτα τον φίλο μου και μετά… Μόλις σταματήσαμε, αυτοί πυροβόλησαν. Μετά μου λέει ο Στρατής “με πυροβόλησαν φύγε” και μετά εγώ πήγα να φύγω. Πήρα (σ.σ. εννοεί παρέσυρε) μηχανές δύο, αλλά χωρίς επιβάτες. Έχουν κατέβει. Ήταν δεξιά και μας πυροβόλησαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δεν σταμάτησες αμέσως;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σταματήσαμε αλλά αυτοί πυροβόλησαν. Με πυροβόλησαν Μπήκα μπροστά στην ρόδα και στο γέμισμα έτρεξα… Κοντά ήταν δύο μέτρα. Και μετά βλέπω τον ένα τραυματισμένο και τον άλλο σκοτωμένο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας προειδοποίησαν πριν σας πυροβολήσουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχαν σταματήσει οι αστυνομικοί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς έχουμε σταματήσει. Αυτοί πέταξαν τα μηχανάκια και μετά πυροβόλησαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πυροβόλησαν στα πόδια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην πόρτα πίσω και ένα τζάμι πίσω.

Συγγενής του 14χρονου που τον συνόδευε στα δικαστήρια, δήλωσε: «Πρόκειται για τρία παιδιά που είναι ανήλικα. 14, 16 και νεκρός ήταν 18 χρονών. Ήταν από τη δεξιά πλευρά συνοδηγός όπως και ο πίσω. Αφού φάγανε την καταδίωξη, δεν σταμάτησαν. Λευκό ποινικό μητρώο έχουν. Δεν ξέρουν από αυτά τα πράγματα. Φοβήθηκε. Δεν σταμάτησε. Προσπάθησε να διαφύγει. Μπήκαν όλοι από τη δεξιά πλευρά. Γι αυτό σώθηκε. Γιατί ήταν από την αριστερή πλευρά ο οδηγός».

Η συνήγορος του 14χρονου Βούλα Δημητριάδου δήλωσε: «Καμία ζωή δεν περισσεύει. Καμία ζωή δεν αξιολογείται λιγότερο ή περισσότερο. Δεν μας περισσεύουν ελληνόπουλα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να υπακούουμε εντολές των άνωθεν. Υπήρξε εντολή. Αν δεν τις ακούσανε. Εμείς θέλουμε απόδοση δικαιοσύνης. Διαφάνεια στην έρευνα και αν φταίνε οι εντολείς μου να πληρώσουν. Αν όμως υπήρξε λάθος στην αστυνομική επιχείρηση και αυτό να αναδειχθεί. Γι αυτό είμαι εδώ. Έχω υπερασπιστεί αστυνομικούς. Κάνουν τη δουλειά τους με πολύ μικρό μισθό και με συνθήκες επικίνδυνες, αλλά στην παρούσα περίπτωση θα πρέπει ενδελεχώς να εξεταστούν όλα τα στοιχεία».

Ερωτηθείσα ως προς το ότι οι αστυνομικοί έχουν καταθέσει πως οδηγός του κλεμμένου οχήματος ήταν ο 18χρονος που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες και όχι ο 14χρονος πελάτης της, απάντησε: «Από τα ευρήματα που υπάρχουν στη δικογραφία, έχω ένα ερωτηματικό να υποβάλω. Όλες οι καταθέσεις λένε ότι ο νεκρός είναι ο οδηγός. Ο 18χρονος. Αυτός ανασύρεται από τις θέσεις του συνοδηγού. Δεν υπάρχει εγκλωβισμός από τη θέση του οδηγού για να μην ανοίξει η πόρτα…».

Ο 14χρονος αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακρίτρια μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς είναι σε εξέλιξη σήμερα οι απολογίες των αστυνομικών.

https://vimeo.com/639482640

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This