Κακοκαιρία Φίλιππος: Επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις από σήμερα το απόγευμα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της κακοκαιρίας

Must Read

Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής και νότιας χώρας, ενώ θα διατηρηθούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ήδη από αυτήν την ώρα, πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφονται στις Β. Σποράδες και την Εύβοια, οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα και πιο δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την υπόλοιπη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της Πελ/νήσου (Χάρτης). Χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού, και στα ορεινά της Δυτικής Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Και στην Αττική περιμένουμε οι χιονοπτώσεις σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά να επεκταθούν σε όλο τον νομό το απόγευμα του Σαββάτου, και θα σταματήσουν αργά το απόγευμα. Παροδικά, οι μπόρες χιονιού θα οδηγούν και σε χιονόστρωση σε χαμηλά υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα έχουν τοπικό χαρακτήρα πλησίον ορεινών όγκων, και διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στα γύρω ορεινά και τοπικά παγετό τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ήδη από χθες, που ο καιρός έδειξε μια μικρή βελτίωση, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απεύθυνε ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Παράλληλα η σύσταση που υπάρχει προς όλους τους οδηγούς που κινούνται σε αυτές τις περιοχές να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ακόμη η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για όσους κινούνται σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της κακοκαιρίας

Η Νέα Οδός, απαγόρευσε τη διέλευση φορτηγών από την Καλυφτάκη, από τις 06:00 το πρωί, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Αττική Οδό, σε Δυτ. Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω.

Παράλληλα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών στο ρέυμα προς Θήβα από το πρατήριο καυσίμων, στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, επί της λεωφ. Χασιάς στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, στη συνέχεια της Οδού Αναστάσεως (Παπάγου) από τον Νεκροταφείο Παπάγου προς Υμηττό και επί της ανωνύμου οδού στην Καισαριανή από το ύψος της Λ.Αλίμου – Κατεχάκη (έξοδος Καλοπούλα) προς Υμηττό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This