Πριγκιπική «υπόκλιση» στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO τιμήθηκε από τον ΟΗΕ με το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα» υπό το βλέμμα του Χάρι

Must Read

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη βραβεύτηκε για τον ανθρωπισμό της με το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο «Νέλσον Μαντέλα» 2020 του ΟΗΕ, υπό το γλυκό βλέμμα του πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Nέλσον Mαντέλα, έγινε η τελετή απονομής τού εν λόγω βραβείου στην πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί την ύψιστη αναγνώριση για την ανθρωπιστική προσφορά παγκοσμίως και δίνεται κάθε πέντε χρόνια σε προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας με αναγνωρισμένη προσφορά στην ανθρωπότητα. Η τελετή απονομής, που είχε αναβληθεί λόγω πανδημίας, έγινε προχθές, με κάθε επισημότητα, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

«Αυτή η εξαιρετικά σημαντική διάκριση αποτελεί αναγνώριση του αγώνα μου κατά του παιδικού καρκίνου και του έργου του Ιδρύματός μου για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Αυτό το βραβείο ανήκει στα χιλιάδες παιδιά που έγιναν η πηγή δύναμής μας σε όλους τους αγώνες μας ενάντια στον παιδικό καρκίνο για περισσότερα από 30 χρόνια. Παιδιά από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Αφρική και όχι μόνο, είναι οι καθημερινοί μας ήρωες» δήλωσε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση τιμής για τη Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα ήταν ο πρίγκιπας Χάρι, δούκας του Σάσεξ, που μίλησε για τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις που έχουν δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πανδημία, ο πληθωρισμός και η κλιματική αλλαγή.

«Μπορούμε να παραδοθούμε στην απάθεια και την απόγνωση ή να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μαντέλα. Μπορούμε να βρούμε νόημα και σκοπό στον αγώνα. Μπορούμε να φορέσουμε τις αρχές μας ως πανοπλία. Ακούστε τη συμβουλή που έδωσε κάποτε ο Μαντέλα στον γιο του, “ να μην εγκαταλείψει ποτέ τη μάχη, ακόμη και την πιο σκοτεινή ώρα”. Και να βρούμε ελπίδα εκεί που έχουμε το θάρρος να την αναζητήσουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας Χάρι.

Τη λαμπρή τελετή παρακολούθησαν στην κατάμεστη αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης εκπρόσωποι των 193 κρατών-μελών του Οργανισμού, οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This