ΕΑΒ: Οι συνταξιούχοι ιδιώτες έσπασαν το C-130 που θα συντηρούσαν!

Must Read

Από τύχη γλίτωσαν χθες στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ένα σοβαρό δυστύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασε το πίσω τμήμα του C-130 που είχε αναλάβει να συντηρήσει ιδιωτική εταιρεία μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ. Η ιδιωτική εταιρεία, που πήρε με απευθείας ανάθεση το έργο, φέρεται να απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά συνταξιούχους, τους οποίους εκπαίδευσε στα γρήγορα, γεγονός που εξηγεί και τα ατυχήματα.

Το ατύχημα συνέβη όταν πήγαν να λύσουν το C-130 και έσπασε το συρματόσκοινο στο κάθετο σταθερό που είναι στην ουρά αεροσκάφους με αποτέλεσμα να πέσει το τμήμα. Το ότι (σε αντίθεση με το προσωπικό της ΕΑΒ) οι συνταξιούχοι είναι άνω των 60 ετών και κακοεκπαιδευμένοι ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο. Η ζημία, αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος των εργαζόμενων στην ΕΑΒ, Νίκος Καπίρης «προκλήθηκε στο C-130 που επισκευάζει ιδιωτική εταιρεία, λόγω πτώσης του, η οποία προήλθε από αμέλεια των ανειδίκευτων και άνευ πιστοποίησης εργαζομένων της, που κακώς εργάζονταν σε αυτό».

Υπογραμμίζεται ότι δεν ήταν η μόνη ζημιά που έγινε, καθώς οι συνταξιούχοι φέρονται να έχουν σπάσει και ένα παράθυρο του C-130 (το οποίο κοστίζει 6.000 ευρώ)…«Η εξαρχής εσφαλμένη ανάθεση του C-130 σε ιδιωτική εταιρεία για επισκευή πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα. Το συγκεκριμένο ατύχημα δεν αφήνει καμία δυνατότητα να πράξετε αλλιώς. Δόξα τω Θεώ, δεν τραυματίστηκε κανένας αυτήν την φορά και δεν διαπιστώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις μας αμέλεια κατά την επισκευή του από την ιδιωτική εταιρεία, με αφορμή ατύχημα κατά την λειτουργία του αεροσκάφους», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΒ ανέθεσε την συντήρηση 3 C-130 σε ιδιωτική εταιρεία με συνολικό κόστος 4,5 εκατ. ευρώ (1,5 εκατ. το αεροσκάφος), αδρανοποιώντας το προσωπικό που διαθέτει και έχει εμπειρία πολλών ετών στη συντήρηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This