Οι Τούρκοι «ψαρεύουν» ασθενείς από το Αιγαίο

Οι γείτονες εκμεταλλεύονται ότι τα νοσοκομεία στα νησιά καταρρέουν και καλούν τους Ελληνες για περίθαλψη σε μονάδες υγείας στα παράλια

Must Read

Τα νοσοκομεία στα νησιά του Αιγαίου καταρρέουν, η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά και η Τουρκία κάνει την κρίση… ευκαιρία!

Εκμεταλλευόμενα τη «γύμνια» του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα Δωδεκάνησα, τα τουρκικά ιδιωτικά θεραπευτήρια που βρίσκονται στα παράλια της Μικράς Ασίας φαίνεται πως έχουν βάλει στο «μάτι» τους Ελληνες και τις Ελληνίδες.

Αντιλαμβανόμενοι και γνωρίζοντας τα δομικά προβλήματα των νοσοκομείων στα νησιά, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης γιατρών, τα τουρκικά θεραπευτήρια καλούν τους ακριτικούς νησιώτες να περάσουν στην όχθη της Μικράς Ασίας για να απολαύσουν τις πλουσιοπάροχες υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν.

Η είδηση αυτή θα έπρεπε να σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς η εμπλοκή τουρκικών νοσοκομείων στον ελληνικό υγειονομικό χάρτη είναι ακόμα μια έκφραση τουρκικού επεκτατισμού προς το Αιγαίο, ακόμα και αν έχει μια ήπια μορφή.

Την είδηση έκανε γνωστή η εφημερίδα «Ροδιακή», η οποία προέβαλε το θέμα με την ανάρτηση ενός τουρκικού νοσοκομείου που απευθυνόταν στους κατοίκους των Δωδεκανήσων, γραμμένο σε άπταιστα ελληνικά. Ο ελληνικός τίτλος «Το μεγαλύτερο πολυεπιστημονικό νοσοκομείο της περιοχής είναι στη διάθεσή σας» επισημαίνεται στη διαφήμιση, ενώ πάλι στα ελληνικά αναφέρεται: «Από τον Ιούνιο του 2012 καλωσορίζουμε τους Ελληνες επισκέπτες μας από τα Δωδεκάνησα και παρέχουμε υποστήριξη στα ελληνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους».

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο βρίσκεται στο Μποντρούμ, ενώ θεωρείται το πιο πλήρες νοσοκομείο στην περιοχή, με 104 κρεβάτια, 23 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εννέα κρεβάτια εντατικής θεραπείας νεογνών, τέσσερις χειρουργικές αίθουσες και 10 αίθουσες έκτακτης ανάγκης και ελικοδρόμιο. To εν λόγω νοσοκομείο είναι ένα από τα 22 που διαθέτει υγειονομικός τουρκικός όμιλος, ο οποίος ξεκίνησε το 1991 στην Κωνσταντινούπολη και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας και έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Ο όμιλος λειτουργεί 22 νοσοκομεία και 14 ιατρικά κέντρα σε 18 χώρες και χρησιμοποιεί ένα μοντέλο παράδοσης 360 μοιρών σε όλους τους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης μέσω συνεργαζόμενων οργανισμών. Σήμερα απασχολεί περίπου 22.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 3.500 γιατρών και 4.500 νοσηλευτών, ενώ έχει δημιουργήσει και πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση ατόμων στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους τουρίστες» αναφέρεται στην ανακοίνωση – διαφήμιση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This