Ευκαιρίες εργασίας σε άνεργους νέους!

Ποιες δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ποιες αναμένονται

Must Read

Η στήριξη της νέας γενιάς, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών, βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τη μείωση της ανεργίας κατά 33% την τελευταία τριετία (από 17,5% σε 11,8%), η ανεργία των νέων παραμένει υψηλή, αφήνοντας χωρίς εργασία ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των νέων και στερώντας τους προοπτικές για το μέλλον. Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, καταγράφηκε η ανάγκη των επιχειρήσεων για προσωπικό με προϋπηρεσία, την οποία δεν δύνανται να καλύψουν οι άνεργοι νέοι και νέες, που αναζητούν δουλειά, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Έτσι, η ΔΥΠΑ προχώρησε στον σχεδιασμό προγραμμάτων που στοχεύουν στο να δώσουν την ευκαιρία σε άνεργους νέους να αποκτήσουν την πολυπόθητη προϋπηρεσία.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο «τρέχει» το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 10.000 νέων ανέργων, 18- 29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, διάρκειας επτά μηνών, με στόχο οι άνεργοι νέοι να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα αφορά αποφοίτους οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας και η ΔΥΠΑ καταβάλλει απευθείας στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ήδη, με βάση τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, οι επιχειρήσεις έχουν εντάξει στο δυναμικό τους 6.290 νέους, μέσω του προγράμματος, καταγράφοντας ποσοστό απορροφητικότητας 63%. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα οδήγησε στην πρόσληψη 2.954 νέων στην Περιφέρεια Αττικής και 3.336 νέων στην Περιφέρεια Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο προγράμματα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών νέων, συνολικού προϋπολογισμού 88.000.000 ευρώ. Το ένα δίνει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, είναι διάρκειας 12 μηνών κι έχει στόχο τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων, επιχορηγώντας 3.000 νέους ανέργους με 14.800 ευρώ. Το άλλο ολοκληρώνεται σύντομα (μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα υποβάλλονται αιτήσεις για τον
δεύτερο κύκλο του), δίνει έμφαση στις γυναίκες, με στόχο την προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.000 νέων ανέργων, μέσω της νέας επιχειρηματικότητας, με επιχορήγηση 14.800 ευρώ. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 βρίσκεται σε τελικό στάδιο προετοιμασίας το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 30 ετών, προϋπολογισμού 68.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This