Το «δεξί χέρι» του Μίχου, ο 60χρονος Γιώργος και ο «παχουλός μεσήλικας» που ήθελε διήμερα με την 12χρονη

Αρνείται τα πάντα ο «Μιχάλης», αλλά η 12χρονη τον «καίει» στις καταθέσεις της

Must Read

Πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος του 57χρονου συνταξιούχου ναυτικού με το ψευδώνυμο «Μιχάλης» στην υπόθεση μαστροπείας εις βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, ενώ ακόμα πέντε άντρες μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ανακρίτριας και των αστυνομικών. Ο ρόλος του «Μιχάλη» και ακόμα πέντε αντρών προκύπτει από την κατάθεση της ανήλικης αλλά και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί.

Η 12χρονη τον είχε κατονομάσει ως τον συνοδό της στα ραντεβού με πελάτες που έκλεινε ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος προκειμένου να συνευρεθεί μέσα σε Ι.Χ. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο «Μιχάλης» την παρότρυνε να «υπακούει» μόνο στον ίδιο και στον Ηλία Μίχο, της έκλεινε ραντεβού και την πίεζε να πηγαίνει σε ξενοδοχεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 57χρονος χρησιμοποιώντας προφίλ με το ψεύτικο όνομα «Μιχάλης Ιωάννου» έκλεινε τα ραντεβού του κοριτσιού μέσω του Instagram και άλλων εφαρμογών, ενώ έβαζε αγγελίες σε site που διαφημίζει οίκους ανοχής, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022. Για τις συναλλαγές αυτές έπαιρνε ποσοστό από τα χρήματα που έδιναν οι παιδοβιαστές για τη συνεύρεσή τους με το κορίτσι.

Ο 57χρονος, που το πραγματικό του όνομα είναι Μανώλης Χ., οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αλλά δεν απολογήθηκε, καθώς έλαβε προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία ο συνήγορός του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο συνταξιούχος ναυτικός, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο σπίτι του στο Κερατσίνι, φαίνεται ότι περίμενε τη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φροντίσει να ξεφορτωθεί το laptop του, ρίχνοντάς το στη θάλασσα, νομίζοντας ότι δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ η δράση του. Ομως τα ψηφιακά του ίχνη βρέθηκαν στο ίντερνετ και έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψή του. Ο συλληφθείς, που έχει μια κόρη 5 ετών, φέρεται ότι έχει ποινικό παρελθόν ως μαστροπός.

Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια, ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Θεοδωρόπουλος υποστήριξε πως ο 57χρονος δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες του βιασμού και της ασέλγειας που του αποδίδονται, «παρά μόνο τη διευκόλυνε για πράξεις ακολασίας μέσω ίντερνετ».

Όπως πρόσθεσε, «όσοι διασπείρουν πληροφορίες πως ο “Μιχάλης” έχει συνευρεθεί με τη 12χρονη είναι άσχετοι με τη δικογραφία και θα γίνουν μηνύσεις. Ο κατηγορούμενος δεν έχει συνευρεθεί ποτέ με την ανήλικη, δεν στέκουν τα αδικήματα του βιασμού ή της ασέλγειας για τα οποία βρέθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, παρά μόνον της διευκόλυνσης πράξεων ακολασίας μέσω του ίντερνετ». Και συμπλήρωσε: «Ζήτησα προθεσμία για να ενημερωθώ για τη δικογραφία. Ο “Μιχάλης” δεν έχει σχέση με τον βιασμό και τις κατηγορίες για μαστροπεία που αποδίδονται σε άλλους κατηγορουμένους. Είναι άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, οικογενειάρχης, ο οποίος είχε επαφή μέσω ίντερνετ με μια κοπέλα που του έλεγε πως είναι 20 ετών. Δεν την είδε ποτέ από κοντά και δεν γνωρίζει πώς μπλέχτηκε το ψευδώνυμό του στην εφαρμογή Blindchat».

Αντίθετα, η 12χρονη φαίνεται να «καίει» τον 57χρονο «Μιχάλη». Οπως δήλωσε ο συνήγορος της μητέρας του κοριτσιού Απόστολος Λύτρας, ο συλληφθείς είχε συναντηθεί με τη 12χρονη. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το όγδοο κατά σειρά ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας του Κολωνού. Για τον βιασμό και τη μαστροπεία της ανήλικης μαθήτριας έχουν προφυλακιστεί έως σήμερα 10 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και η μητέρα της ανήλικης.

Η ανάκριση συνεχίζεται με γρήγορο ρυθμό και κλήσεις νέων υπόπτων με βάση την τέταρτη κατά σειρά κατάθεση της 12χρονης, που «δίνει» ακόμα πέντε πρόσωπα. Βασικός πελάτης και το πρώτο από τα πέντε άτομα είναι ένας 60χρονος, με το μικρό όνομα «Γιώργος», ο οποίος αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Στην κατάθεσή της η μικρή αναφέρει πως έκανε ακόμα και live sex μεταδόσεις ανοίγοντας την κάμερα του κινητού, όταν οι αστυνομικοί τής έδειξαν μια φωτογραφία του άνδρα. «Τον λένε “Γιώργο” και έστελνε λεφτά για φωτογραφίες – βίντεο» κατέθεσε η 12χρονη.

Ερώτηση: Μόνο φωτογραφίες και βίντεο;

Απάντηση: Και με βιντεοκλήση στο Viber.

Ερώτηση: Απλά για να σε δει ή ήθελε κάτι συγκεκριμένο;

Απάντηση: Κάτι συγκεκριμένο.

Ερώτηση: Ζητούσε να σε δει, δηλαδή, χωρίς ρούχα;

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Κάτι πιο σεξουαλικό, δεν ήθελε απλά να συνομιλήσετε…

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Και είχε βάλει αρκετές φορές χρήματα;

Απάντηση: Τέσσερις. Είχε ζητήσει να βρεθούμε από κοντά, αλλά ποτέ δεν βρεθήκαμε. Δεν το κανονίσαμε.

Ερώτηση: Τι γνώριζε για την ηλικία σου;

Απάντηση: Oτι είμαι 16».

Δεύτερο πρόσωπο είναι ένας «παχουλός μεσήλικoς», με τα αρχικά Α.Μ., που κυκλοφορούσε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ο οποίος την πίεζε να φύγουν διήμερα μαζί. «Μου είχε πει να πάμε διήμερο… Αλλά είχαμε βρεθεί» ανέφερε το κορίτσι.

Ερώτηση: Είναι ένας άνδρας με τον οποίο λοιπόν είχατε βρεθεί από κοντά. Είχατε και επαφή;

Απάντηση: Ναι. Τρεις τέσσερις…

Ερώτηση: Ο οποίος ύστερα από αυτές τις φορές σου είπε “Πάμε και ένα διήμερο μαζί;” Τι θυμάσαι; Τι στοιχείο σού έρχεται πιο εύκολα στο μυαλό γι’ αυτόν τον άνθρωπο;

Απάντηση: Είχε το όνομα του Α.Μ. στο Viber και στο WhatsApp, ήταν παντρεμένος, είχε δύο κόρες και ένα άσπρο αμάξι Toyota, κάπως έτσι. Ηταν παχουλός και το αμάξι ήταν ηλεκτρικό.

Όμως η ανήλικη δεν τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες υπόπτων που της έδειξαν οι αστυνομικοί.

Ενα τρίτο πρόσωπο είναι ένας 47χρονος άνδρας με το όνομα Ανδρέας Τ., τον οποίο αναγνώρισε σε φωτογραφία.

«Με αυτόν είχαμε κανονίσει να βρεθούμε, ήρθε, βρεθήκαμε κι αυτός ήθελε σπίτι του και εγώ του είπα “άμα θες σπίτι σου, δώσε μου πρώτα τα χρήματα και θα έχουμε πιο πολύ χρόνο” και έφυγα.

Ερώτηση: Αυτός σε αναζήτησε μετά;

Απάντηση: Ναι. Μου είπε: “Γιατί με κορόιδεψες; Και θέλω να ξαναβρεθούμε κι άλλη μία”.

Ο… περίεργος «Πάνος» με τη Mercedes που της μιλούσε πρόστυχα

Το τέταρτο πρόσωπο το οποίο κατονόμασε το κορίτσι είναι ένας 55χρονος με το όνομα «Πάνος», που κυκλοφορούσε με μια θηριώδη Mercedes.

Η 12χρονη τον αναγνώρισε σε μία από τις φωτογραφίες που της υπέδειξαν οι αστυνομικοί. Οπως είπε, κατάφερε να του ξεγλιστρήσει, γιατί ήταν ακραία αθυρόστομος και χυδαίος. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε η ανήλικη με τον προανακριτικό υπάλληλο.

Ερώτηση: Θες να μου πεις γι’ αυτόν; (σ.σ.: Γίνεται μνεία στη φωτογραφία ενός ατόμου 55 ετών με το μικρό όνομα «Παναγιώτης»)

Απάντηση: Αυτόν τον λένε «Πάνο». Δεν είναι ο «Πάνος» που σας είχα πει την άλλη φορά με το κόκκινο Peugeot.

Ερώτηση: Αυτόν τον «Πάνο» με το κόκκινο Peugeot δεν τον είδες σε καμιά φωτογραφία;

Απάντηση: Πουθενά. Θα τον αναγνώριζα.

Ερώτηση: Αυτόν λοιπόν τον λένε «Πάνο», και τι γνωρίζεις; Εχετε βρεθεί από κοντά;

Απάντηση: Εχει ένα Mercedes. Βρεθήκαμε, έδινε λεφτά, αλλά δεν έγινε τίποτα. Ηθελε να γίνει αυτός, απλά εγώ του είπα «όχι».

Ερώτηση: Είχε προσπαθήσει να σε φιλήσει, να κάνει κάτι άλλο;

Απάντηση: Να με φιλήσει, αλλά δεν ήθελα. Δεν κάναμε τίποτα. Απλά μου μίλαγε. Σε αυτό το σημείο, όπως αναφέρεται στην κατάθεση, η μικρή δεν μπορούσε άλλο να καταθέσει και ζήτησε να κάνουν διάλειμμα. Στο τέλος της συζήτησης το κοριτσάκι είπε ότι τσακώθηκε με τον μεσήλικο με το Mercedes, γιατί «μου μίλαγε πρόστυχα».

Ερώτηση: Αυτός έγινε καθόλου πιεστικός στη δική σου άρνηση;

Απάντηση: Μου μίλαγε περίεργα…

Ο Καλαματιανός που ήθελε να πληρώσει σε… άτοκες δόσεις

Ο πέμπτος παιδόφιλος που κατονόμασε η 12χρονη είναι ένας 39χρονος από την Καλαμάτα, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεση του κοριτσιού, ήθελε να την πληρώσει σε δόσεις. Πρόκειται για τον Π.Μ., ο οποίος συνομιλούσε με το κορίτσι προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του.

Ερώτηση: Αυτόν τον άνθρωπο τον αναγνωρίζεις;

Απόκριση: Ναι. Αυτός είχε βάλει λεφτά στην κάρτα και ήταν να βρεθούμε, αλλά δεν βρεθήκαμε ποτέ. Απλά έβαλε λεφτά στην κάρτα και όταν, άμα ήταν να βρεθούμε, δεν θα μου έδινε λεφτά.

Ερώτηση: Για βοήθησέ με λίγο, γιατί μπερδεύτηκα. Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν τον αναγνωρίζεις ότι έχει βάλει κάποια χρήματα;

Απόκριση: Ναι.

Ερώτηση: Πολλές φορές η μία φορά;

Απόκριση: Πολλές, μέχρι να φτάσει ένα ποσό.

Ερώτηση: Πολλές… να φτάσει ένα ποσό, τι εννοείς;

Απόκριση: Το ποσό που ήθελε.

Ερώτηση: Που ήθελε ποιος; (σ.σ.: Σε αυτό το σημείο η ανήλικη δεν απαντά)

Ερώτηση: Αυτός έβαζε χρήματα στην κάρτα πολλές φορές για ποιο λόγο;

Απόκριση: οχι πολλές φορές, δύο.

Ερώτηση: Για να γίνει τι με αυτόν τον άνθρωπο; Τι ήθελε αυτός; ηθελε να βρεθείτε;

Απόκριση: Ναι.

Ερώτηση: Είχατε βρεθεί ποτέ;

Απόκριση: οχι.

Ερώτηση: Τα χρήματα γιατί τα έβαλε και δεν βρεθήκατε;

Απόκριση: Τα έβαλε, αλλά μετά εγώ τον μπλόκαρα και δεν βρεθήκαμε.

Ερώτηση: Τα έβαλε… δεν τα έβαλε μια φορά και τον μπλόκαρες;

Απόκριση: οχι.

Ερώτηση: Για βοήθησέ με λίγο να το καταλάβω, γιατί ίσως εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι πολύ καλά. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν έβαλε τα χρήματα για να βρεθείτε.

Απόκριση: Ναι.

Ερώτηση: Δεν βρεθήκατε την πρώτη φορά.

Απόκριση: Δεν βρεθήκαμε.

Ερώτηση: Γιατί έβαλε ξανά χρήματα;

Απόκριση: Γιατί ήταν διακοπές και ήθελε να κάνει 50 ευρώ το ποσό και έβαζε.

Ερώτηση: Α, έβαζε χρήματα λίγα λίγα, 5-10 ας πούμε, 20 ευρώ, κάπως έτσι;

Απόκριση: Ναι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This