Βροχερός αύριο ο καιρός με χιόνια στα ορεινά – Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Must Read

Μεταβολή θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός από τα βορειοανατολικά με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα νότια και στο Αιγαίο, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αύριο, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, βροχές αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, φαινόμενα που αρχικά θα επεκταθούν στο Βόρειο Αιγαίο και προοδευτικά σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα βόρεια ορεινά. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 19, στη Θεσσαλία από 6 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22-23, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 21 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση στα 6 μποφόρ και το βράδυ στα 7-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιοι αρχικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι προοδευτικά θα αυξηθούν, με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This