Μπαράζ προκλήσεων: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε περιπολικό του λιμενικού – Νέες υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο

Στην πρώτη περίπτωση το λιμενικό απάντησε με ρίψη προειδοποιητικών βολών

Must Read

Ολοένα αυξάνεται η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου.  Μετά το μπαράζ υπερπτήσεων που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι ήρθε η ώρα της παρενόχλησης μέσω της θάλασσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, σήμερα το πρωί τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ πήγαινε να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα, η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού!

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα από το λιμενικό και έτσι η τουρκική ακταιωρός έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε στα τουρκικά παράλια.

Το σκάφος του λιμενικού

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».



 

 

 

Η προκλητικότητα συνεχίστηκε ακάθεκτη και σήμερα πάνω από τον εναέριο χώρο και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα με χθες!

Ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε στις 14:44 υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 19.000 πόδια. Το ίδιο αεροσκάφος επανήλθε με υπερπτήση στις 14:47 πάνω από το ίδιο σημείο, στις 14:50 πάνω από τις Οινούσσες και στις 14:51 πάλι πάνω από τη νήσο Παναγιά, επίσης στα 19.000 πόδια.



 

 

Χθες,  οι γείτονες προέβησαν σε μπαράζ υπερπτήσεων και φαίνεται πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, τόσο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης στις 14:34, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 14:44, δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 προχώρησε σε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και μόλις ένα λεπτό αργότερα, στις 14:45, πάνω από τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια.



 

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This