Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στον φαρσέρ που έστειλε απειλητικά μηνύματα για βόμβα στο «Ελ. Βενιζέλος» και σε νοσοκομεία

Πρόκειται για έναν 42χρονο Ρώσο

Must Read

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη ένας 42χρονος με καταγωγή από την Ρωσία ο οποίος κρύβεται πίσω από τα απειλητικά μηνύματα που εστάλησαν χθες το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία προκαλώντας αναστάτωση. Στα μηνύματα ανέφερε πως είχε τοποθετήσει μηχανισμούς που θα προκαλούσαν έκρηξη!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2025) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στις 9 χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος εστάλη απειλητικό email που προειδοποιούσε για βόμβα και όπως ήταν αναμενόμενο, σήμανε συναγερμός, με τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας να ξεκινούν αμέσως έρευνες και εκκενώνοντας συγκεκριμένο χώρο που αναφερόταν στο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές ήταν τα όσα αναφέρονταν στο μήνυμα, καθώς σύμφωνα με το Star απειλούσε ότι: «Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε», με τον αποστολέα να δηλώνει έτοιμος «να χύσει το αίμα του για το Ισλάμ»!

Ακριβώς το ίδιο μήνυμα είχε σταλεί και σε έξι νοσοκομεία, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρώντας τους ασθενείς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλά παιδιά. Και αυτό γιατί έπρεπε να γίνουν έρευνες, οπότε τόσο οι ασθενείς όσο και οι επισκέπτες έπρεπε να εκκενώσουν τους συγκεκριμένους χώρους.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο αρρωστημένος εγκέφαλος ήθελε να κάνει φάρσα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This