Ρούλα Πισπιρίγκου: Δάκρυσε όταν άκουσε το κατηγορητήριο- Κρατούσε φωτογραφία της Τζωρτζίνας – «Η κεταμίνη υπήρχε στο δωμάτιο» είπε ο Κούγιας

Must Read

Φορώντας μαύρα ρούχα, καθώς πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας και κρατώντας μια φωτογραφία της 9χρονης στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου έκατσε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και άκουσε με δάκρυα στα μάτια τις κατηγορίες που την βαραίνουν.

Μάλιστα, ζήτησε ακόμα και χαρτομάντιλα από τους αστυνομικούς προκειμένου να σκουπίσει τα μάτια της.

Η 34χρονη πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου μετά τις 10 το πρωί. Νωρίτερα είχε έρθει ο πρώην σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος ήταν και ο πρώτος που κατέθεσε στην δίκη. Η κατάθεση του ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.30. Στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου βρέθηκαν η μητέρα, η αδερφή και ο πατριός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρέμειναν στην δικαστική αίθουσα, καθώς προτάθηκαν από την πλευρά της κατηγορούμενης να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μαζί με περισσότερα από δέκα ακόμα, μεταξύ των οποίων μάρτυρες ειδικών γνώσεων ιατροδικαστές, ψυχίατροι.

Τι δήλωσε μέσω του Αλέξη Κούγια

Μέσω του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να δηλώνει αθώα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ενώ ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το δικαστήριο.

«Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο κ. Κούγιας, επισημαίνοντας πως για την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης.

«Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης.

«Oι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία. Θα έπρεπε να γίνει καταγραφή, δεδομένου ότι δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα», πρόσθεσε σε ό,τι αφορά στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η κ. Σπηλιωπούλου αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση για τη Τζωρτζίνας και στη συνέχεια για την ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα. Κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων», είπε ο κ. Κούγιας τόνισε πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή.Ο κ. Ράικος μαζί με την Σπηλιοπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» είπε.

Τέλος, έριξε τα βέλη του κατά του Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα.

«Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση. Πως είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Δείτε επίσης:

Κατέφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστήριο – Αμίλητος μπήκε και ο Μάνος Δασκαλάκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This