Νεκρός και ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom, Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του

Must Read

Τραγική ήταν η κατάληξη στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας, την Δευτέρα, καθώς ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης εντοπίστηκε νεκρός.

Η οικογένεια του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη ήλπιζε ότι θα γίνει ένα θαύμα, ωστόσο όσο περνούσαν οι ώρες, οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός «έσβηναν».

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι μετά τον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός, οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ολοκληρώθηκαν καθώς η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο εναέρια και πλωτά μέσα προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον χειριστή στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Στην προσπάθεια εντοπισμού του άτυχου κυβερνήτη έχουν «πέσε» πλωτά ρομπότ, αλλά και δύτες.

Κρίσιμα κομμάτια του Φάντομ, όπως οι κινητήρες, τα φτερά και τα όργανά του, θα μπορέσουν να διαλευκάνουν τι μπορεί να συνέβη. Επίσης, εξετάζουν την πιθανότητα να προκλήθηκε κάποια ξαφνική βλάβη στα πηδάλια, ο κυβερνήτης να έκανε κάποιον απότομο ελιγμό ή ακόμα και να ένιωσε αδιαθεσία την ώρα της εκπαιδευτικής πτήσης. Αλλά οι εμπειρογνώμονες δεν μπορούν να αποκλείσουν οποιοδήποτε σενάριο στο τι έφταιξε και έπεσε το αεροσκάφος, καθώς αναμένεται να εξετάσουν την πιθανότητα να συγκρούστηκε με πουλί ή ο χειριστής να εκτίμησε λανθασμένα την απόσταση από τη θάλασσα, αφού το νερό ήταν «λάδι» την ώρα της άσκησης. 

Αύριο, Πέμπτη, η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Αύριο, Πέμπτη 2/2, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Σήμερα, οι γονείς του πρόωρα χαμένου συγκυβερνήτη καλούνται για αναγνώριση του γιού τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, όπως δήλωσε, δεν θα παραστεί.

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε με σπασμένη τη φωνή τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου χειριστή. Σε δηλώσεις του ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, αναφέρθηκε στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος, οι οποίες ακόμα του είναι άγνωστες και -όπως είπε- είναι το «τελευταίο που θέλει να μάθει». 

Διαβάστε ακόμα:

Συγκλονίζει ο πατέρας του υποσμηναγού: «Όταν ακούσαμε ότι έπεσε αεροπλάνο, ήξερα ότι είναι ο γιός μου»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This