Μέγα φιάσκο το σχέδιο για την αποσυμπίεση των νοσοκομείων!

Για ακόμα μία φορά μία κεντρική μονάδα της Αθήνας γέμισε με ράντσα στην εφημερία και οι ασθενείς εξετάζονταν στους διαδρόμους

Must Read

Το πολυδιαφημισμένο σχέδιο αποσυμπίεσης των εφημεριών στα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας ναυάγησε χθες στο Νοσοκομείο Αττικόν. Για άλλη μία φορά στο κεντρικότερο νοσοκομείο της δυτικής Αθήνας τα ράντσα έκαναν την εμφάνισή τους στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ είναι αποκαλυπτικά, καθώς δείχνουν γιατρούς και νοσηλευτές να εξετάζουν ασθενείς στους διαδρόμους.

Οι λόγοι πίσω από την αποτυχία του σχεδίου αποσυμφόρησης είναι τρεις:

  • Ο πρώτος είναι πως τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν συν-εφημερεύουν με τα δημόσια νοσοκομεία. Κοινώς, ο ασθενής διακομίζεται στο Αττικόν, εξετάζεται στο Αττικόν, και μόνο εφόσον κριθεί αναγκαία η εισαγωγή μεταφέρεται στην ιδιωτική κλινική που έχει «ενταχθεί» στο σχέδιο αποσυμπίεσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εικόνα που εμφανίζουν ο Ευαγγελισμός και το Αττικόν είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Συγκεκριμένα, ο Ευαγγελισμός συν-εφημερεύει με το ΝΙΜΤΣ, με αποτέλεσμα περιστατικά να διακομίζονται, να εξετάζονται και να νοσηλεύονται αν αυτό χρειαστεί κατευθείαν στο νοσοκομείο, χωρίς να περνούν πρώτα από τον Ευαγγελισμό.

Αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκο, είχε ως αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν ράντσα στον Ευαγγελισμό για τετάρτη εφημερία, καθώς στο ΝΙΜΤΣ διακομίστηκαν 40 βαριά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και έγιναν 20 εισαγωγές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος
  • Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως ο κόσμος εμπιστεύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, υπάρχουν μαρτυρίες γιατρών που επιβεβαιώνουν πως ο κόσμος προτιμά να παραμείνει στο νοσοκομείο ακόμα και σε ράντσο παρά να πάει σε μια ιδιωτική κλινική που δεν γνωρίζει και δεν εμπιστεύεται.
  • Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με τον φόβο των ασθενών πως στην ιδιωτική κλινική μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με κρυφές χρεώσεις είτε για τη νοσηλεία είτε για την παραμονή τους ή για κάποιες εξετάσεις που μπορεί να χρειαστεί να γίνουν. «Οι ασθενείς φοβούνται τις κρυφές χρεώσεις που θα κληθούν να επωμιστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Τεράστιες ελλείψεις

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν μπει στο πρόγραμμα εφημεριών έχουν τεράστιες ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας.

Μετά τις καταγγελίες για το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος», νέες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι». Στη χθεσινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά πως υπό τις παρούσες συνθήκες αυξάνεται ο κίνδυνος για την εμφάνιση λοιμώξεων.

Οι τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν σχεδόν σε κάθε εφημερία κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας έχουν προκαλέσει την οργή των υγειονομικών αλλά και των γιατρών του ιδιωτικού τομέα. «Απέναντί τους έχουν σύσσωμο τον υγειονομικό κόσμο, ακόμα και τους γνωστούς “γαλάζιους’ γιατρούς και νοσηλευτές» είπε στη «δημοκρατία» στέλεχος της ΕΙΝΑΠ.

Και η αλήθεια είναι πως στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας οι ψίθυροι κατά της κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε κραυγές, καθώς η εικόνα διάλυσης που εμφανίζει το ΕΣΥ δεν λέει να αλλάξει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This