Κλειστά τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής

Πού επιμένει ο χιονιάς

Must Read

Σε περιορισμένο αριθμό Δήμων της Αττικής που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα με την κακοκαιρία είναι κλειστά τα σχολεία.

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα φεύγει ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν. Έτσι, σε κάποιες περιοχές της Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ορισμένα σχολεία δεν θα ανοίξουν ούτε σήμερα Παρασκευή, 10/2. Συγκεκριμένα ύστερα από τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής με τους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες και τη συμμετοχή του μετεωρολόγου Κ. Λαγουβάρδου, ο οποίος ενημέρωσε πως η κακοκαιρία είναι σε αποδρομή αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες μέρες, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν μόνο στις παρακάτω περιοχές:

  • Ωρωπός
  • Διόνυσος
  • Στις δημοτικές Κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού στον δήμο Μαραθώνα
  • Στη δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Πεντέλης στον δήμο Πεντέλης
  • Στις δημοτικές Κοινότητες Ερυθρών και Βιλλίων του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας
  • Στη δημοτική Κοινότητα Φυλής του δήμου Φυλής
  • Στο δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

1. ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 24ο, 15ο, 29ο, 30ο, 31ο

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 28ο (ΚΑΠΟΤΑ), 29ο, 30ο ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ: 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

2. ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

3. ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 1ο, 2ο, 3ο

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο, 2ο

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Στα παραπάνω κλειστά σχολεία θα διεξαχθούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Να σημειωθεί ότι τα σχολεία του δήμου Αχαρνών που θα παραμείνουν ανοικτά θα έχουν ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9. Στις περιοχές που θα είναι κλειστά τα σχολεία, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των δημάρχων, θα παραμείνουν κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στα σχολεία του Δήμου Κυθήρων ο δήμαρχος έχει ορίσει ώρα προσέλευσης την 10:00 πρωινή. Να σημειωθεί τέλος ότι τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.), θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους. Στην Εύβοια, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, πολλοί είναι οι Δήμοι που έχουν λάβει απόφαση για εκ νέου αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και για σήμερα, Παρασκευή 10/2.

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στους Δήμους

  • Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
  • Ιστιαίας-Αιδηψού
  • Διρφύων-Μεσσαπίων
  • Καρύστου
  • Ερέτριας

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα Παρασκευή 10/2.

Μαγνησία

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και μετά από συνεκτίμηση όλων των δεδομένων από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και των προβλημάτων που αυτή προκάλεσε, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Δεν θα λειτουργήσουν λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και της επικράτησης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, συνθήκες που πρόκειται να δυσχεράνουν τη μετακίνηση των μαθητών, τα εξής σχολεία στην περιφέρεια του Δήμου:

Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού

1ο Νηπιαγωγείο Ιωλκού

2ο Ν/Γ Ιωλκού

3ο Ν/Γ Ιωλκού

Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς 

Ν/Γ Πορταριάς

2ο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς και 2ο Ν/Γ Άλλης Μεριάς

Δημοτικό Δράκειας, Νηπιαγωγείο Δράκειας

Γυμνάσιο Ιωλκού

Βοιωτία

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά, με ώρα άφιξης 09:00 λόγω του παγετού. Οι παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο. Ο Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας ενημερώνει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν, η προσέλευση των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του θα γίνει στις 9:00 π.μ. Όλοι οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστοί.

Φθιώτιδα

Κλειστά και σήμερα Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δ. Καμένων Βούρλων.


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This